Znečištěné prostory či trus hlodavců. Inspekce zavřela bistro v centru Šumperku

Autoři | Foto Státní zemědělská a potravinářská inspekce

Závažné prohřešky odhalila kontrola Státní zemědělské a potravinářské inspekce v provozovně rychlého občerstvení v centru Šumperku. V podniku zaznamenali inspektoři výrazně znečištěné prostory včetně výskytu trusu hlodavců. V závěru týdne tak rozhodli o uzavření bistra.

V obchodním domě na Hlavní třídě v Šumperku provedla Státní zemědělská a potravinářská inspekce (SZPI) v pátek prohlídku prostor podniku Bistro Bamboo, v zázemí provozovny odhalili hned několik skutečností, které se neslučovaly s hygienickými požadavky. Zjištění uveřejnil správní orgán na webu Potraviny na pranýři.

Inspektoři v rychlém občerstvení zaevidovali na řadě míst trus hlodavců, nečistoty na podlaze, stěnách, regálech či zařízeních i silně znečištěná chladící zařízení. Výtka mířila také směrem k nezajištěnému přístupu teplé vody pro očistu rukou. K pátku 21. února tak rozhodla SZPI o uzavření provozovny.

Dnes nad ránem mohli lidé na území České republiky pozorovat nevšední jev. Na noční obloze se objevila světla, ve kterých lidé viděli meteory, bolidy nebo rovnou návštěvy z vesmíru. Podle prvotních informací mělo jít o zánik jedné z družic systému...

Pro znovuotevření provozovny je standardně potřeba opakovaná kontrola ze strany inspekce. „Je-li provozovna uzavřena inspektorem SZPI, je to vždy na základě zjištění závažného porušení hygienických předpisů, kdy stav v provozovně nebo její části neumožňuje garantovat bezpečnost potravin nebo pokrmů uváděných do oběhu. Při uložení zákazu inspektoři kontrolované osobě sdělí, jaká opatření musí splnit, aby mohl být zákaz uvolněn. Jakmile kontrolovaná osoba opatření splní a zjedná nápravu neuspokojivého stavu, inspektoři provedou opakovanou kontrolu a v případě uspokojivého výsledku zákaz užívání prostor uvolní. Následně inspektoři zahájí správní řízení o uložení pokuty,“ popsal již dříve standardní postup mluvčí Státní zemědělské a potravinářské inspekce Pavel Kopřiva.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Chceš nám něco sdělit?Napiš nám

Napiš do redakce

Pošli nám tip na článek, reakci na daný článek nebo jakoukoliv zpětnou vazbu.

* Soubor není povinné přikládat.
Napište první písmeno abecedy.

Štítky Inspekce, kontrola, provozovna, restaurace, rychlé občerstvení, bistro, zavřené bistro, bistro Šumperk, SZPI, Olomoucký kraj

Komentáře

Přihlášení uživatele

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.