Počasí dnes8 °C, zítra8,5 °C
Čtvrtek 6. března 2025  |  Svátek má Miroslav
Bez reklam

Plísně i myší trus. Inspekce zavřela kuchyni restaurace v Prostějově, během dne podnik prohřešky napravil

Autoři | Foto Státní zemědělská a potravinářská inspekce

V úvodu týdne provedli zástupci Státní zemědělské a potravinářské inspekce kontrolu v restauraci U Tří bříz poblíž centra Prostějova, zjištěné skutečnosti vedly k uzavření částí provozovny. Inspektoři zaznamenali výrazné znečištění prostor, včetně výskytu plísní či trusu hlodavců. Po opakované kontrole a vyřešení nedostatků pak následující den rozhodli o uvolnění zákazu.

Dvanáct bodů zahrnuje soupis zjištěných skutečností při úterní kontrole gastroprovozovny U Tří bříz na Dolní ulici v Prostějově, který Státní zemědělská inspekce (SZPI) publikovala na svém webu Potraviny na pranýři. „Naši inspektoři v provozovně zjistili poškození stěn i stropů a výskyt myšího trusu a plísní. S ohledem na nepřijatelné hygienické podmínky jsme kontrolované osobě uložili částečný zákaz vztahující se na užívání kuchyně a skladu sudů. V prostorách pro přípravu pokrmů (kuchyně) zjistili inspektoři SZPI výrazně zanedbaný úklid. Na stropech a stěnách, ze kterých se navíc na různých místech odlupovala malba, se tvořila plíseň, což je patrné i z pořízené fotodokumentace. Výrazně znečištěný byl rovněž sklad sudů, kde se navíc vyskytovaly exkrementy hlodavců,“ shrnuli poznatky zástupci SZPI na sociálních sítích.

Prostějov dal Jestřábům milion a hokejisté sestoupili do nižší soutěže. To je odměna za sestup, ptá se opozice

Původně měl milion korun pro prostějovský hokejový klub Jestřábů sloužit na propagaci města v play-off. Na konci ledna radní na návrh primátora Františka Jury z ANO tuto podmínku zrušili. Tým do play-off nepostoupil, naopak spadl do nižší soutěže....

Standardním postupem při uzavření části nebo celé restaurace či obdobného podniku je sdělení nedostatků provozovateli, poté následuje další kontrola, která je potřebná pro znovuotevření provozovny. Podmínky pro zrušení zákazu splnila prostějovská restaurace obratem, ve středu 5. března se mohla vrátit k běžnému rozsahu fungování. „Jakmile kontrolovaná osoba opatření splní a zjedná nápravu neuspokojivého stavu, inspektoři provedou opakovanou kontrolu a v případě uspokojivého výsledku zákaz užívání prostor uvolní. Následně inspektoři zahájí správní řízení o uložení pokuty,“ popsal již dříve mluvčí Státní zemědělské a potravinářské inspekce Pavel Kopřiva.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Chceš nám něco sdělit?Napiš nám

Napiš do redakce

Pošli nám tip na článek, reakci na daný článek nebo jakoukoliv zpětnou vazbu.

* Soubor není povinné přikládat.
Napište první písmeno abecedy.

Štítky Inspekce, kontrola, provozovna, restaurace, hospoda, Prostějov, zavřená restaurace, Potraviny na pranýři, SZPI, Olomoucký kraj

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Plísně i myší trus. Inspekce zavřela kuchyni restaurace v Prostějově, během dne podnik prohřešky napravil  |  Zprávy  |  Hanácká Drbna - zprávy z Olomouce a Olomouckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.