V úvodu týdne provedli zástupci Státní zemědělské a potravinářské inspekce kontrolu v restauraci U Tří bříz poblíž centra Prostějova, zjištěné skutečnosti vedly k uzavření částí provozovny. Inspektoři zaznamenali výrazné znečištění prostor, včetně výskytu plísní či trusu hlodavců. Po opakované kontrole a vyřešení nedostatků pak následující den rozhodli o uvolnění zákazu.
Dvanáct bodů zahrnuje soupis zjištěných skutečností při úterní kontrole gastroprovozovny U Tří bříz na Dolní ulici v Prostějově, který Státní zemědělská inspekce (SZPI) publikovala na svém webu Potraviny na pranýři. „Naši inspektoři v provozovně zjistili poškození stěn i stropů a výskyt myšího trusu a plísní. S ohledem na nepřijatelné hygienické podmínky jsme kontrolované osobě uložili částečný zákaz vztahující se na užívání kuchyně a skladu sudů. V prostorách pro přípravu pokrmů (kuchyně) zjistili inspektoři SZPI výrazně zanedbaný úklid. Na stropech a stěnách, ze kterých se navíc na různých místech odlupovala malba, se tvořila plíseň, což je patrné i z pořízené fotodokumentace. Výrazně znečištěný byl rovněž sklad sudů, kde se navíc vyskytovaly exkrementy hlodavců,“ shrnuli poznatky zástupci SZPI na sociálních sítích.
Úterý, 4. března 2025, 13:09
Původně měl milion korun pro prostějovský hokejový klub Jestřábů sloužit na propagaci města v play-off. Na konci ledna radní na návrh primátora Františka Jury z ANO tuto podmínku zrušili. Tým do play-off nepostoupil, naopak spadl do nižší soutěže....
Standardním postupem při uzavření části nebo celé restaurace či obdobného podniku je sdělení nedostatků provozovateli, poté následuje další kontrola, která je potřebná pro znovuotevření provozovny. Podmínky pro zrušení zákazu splnila prostějovská restaurace obratem, ve středu 5. března se mohla vrátit k běžnému rozsahu fungování. „Jakmile kontrolovaná osoba opatření splní a zjedná nápravu neuspokojivého stavu, inspektoři provedou opakovanou kontrolu a v případě uspokojivého výsledku zákaz užívání prostor uvolní. Následně inspektoři zahájí správní řízení o uložení pokuty,“ popsal již dříve mluvčí Státní zemědělské a potravinářské inspekce Pavel Kopřiva.
Chceš nám něco sdělit?Napiš nám
Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.