Dva tisíce stehen se zelím. Zaměstnanecká jídelna FN Olomouc pokořila rekord

Autoři | Foto Fakultní nemocnice Olomouc

Na svatého Martina zaznamenal provoz stravování Fakultní nemocnice Olomouc dosud největší zájem o zaměstnanecké obědy, celkem museli kuchaři připravit 3170 obědů pro zdravotníky a další pracovníky. Na stolech se nejčastěji objevovala variace na svatomartinský pokrm – kachní stehno se zelím a knedlíkem a také nealkoholické pivo.

Kuchaři a kuchařky ve FN Olomouc zpracovávali takřka 800 kilogramů kachních stehen a ve třech parních kotlích vařili 605 kilogramů červeného zelí. Celkem tak vzniklo podle objednávek takřka dva tisíce porcí. Spolu s dalším oblíbenými pokrmy z nabídky se vydalo dohromady 3170 obědů. „Smekám před svým týmem. Jsou to spolehliví lidé, kteří umí máknout a táhnout za jeden provaz. Jsem na ně skutečně hrdá jako máma na svoje děti. Tolik porcí jsme nevydali ani tehdy, když u nás v rámci projektu V nemocnici vaří šéfové vařili Přemek Forejt nebo Roman Paulus,“ s úsměvem prohlásila vedoucí Provozu stravování Iva Benešová.

„Tohle je krásná tradice. A v tomhle případě ani nevadí, že to byla kachna. Je mě jasné, že toliko porcí prostě zaplatit a udělat husu nejde. Ostatně kachna je taky vodní ptáček a jen tak mezi námi, za mě je lepší. Není tak suchá,“ komentoval na sociálních sítích Lubomír. „Jako bývalý zaměstnanec často vzpomínám na parádní obědy ve FN Olomouc. Vařit ve stovkách, ba tisících porcí, to je to pravé umění. Z fotek vidím, že personálně jste stabilní tým, který byl a jistě i teď je stále usměvavý a profesionální, stejně jako před lety,“ ocenila Pavla.

VIDEO: Přemek Forejt překonal v jídelně olomoucké nemocnice rekord. S týmem uvařil přes 3000 porcí

Rekord objednávkového systému padl. Více než tři tisíce porcí jednoho pokrmu zvládl uvařit tým zaměstnanecké jídelny Fakultní nemocnice Olomouc ve spolupráci s populárním šéfkuchařem Přemkem Forejtem. Známý gastronom a porotce televizní soutěže...

I když se nepodával na svatého Martina husí pokrm, alternativa s kachním masem slavila podle představitelů nemocnice obrovský úspěch. Kromě kachního stehna oslovila pracovníky FN Olomouc také nabídka smaženého vepřového řízku, hovězí roštěné, italských špaget či dvě varianty dietních menu.

„A aby byl svatomartinský oběd kompletní, nechybělo ani nealkoholické pivo pro všechny. Vydalo se přesně tolik, kolik bylo obědů – tedy 3 170 plechovek. Čtyři jedničky v datu symbolicky potvrdily, že naši kuchaři jsou prostě jedničky,“ dodali zástupci největšího zdravotnického zařízení střední Moravy.

Hodnocení článku

Chceš nám něco sdělit?Napiš nám

Napiš do redakce

Pošli nám tip na článek, reakci na daný článek nebo jakoukoliv zpětnou vazbu.

* Soubor není povinné přikládat.
Napište první písmeno abecedy.

Štítky Kuchař, kuchyně, jídelna, FN Olomouc, Fakultní nemocnice, svatomartinské menu, Olomouc, Olomoucký kraj

Komentáře

Přihlášení uživatele

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.

Pošli tip na kulturní akci

Publikace zaslané kulturní či sportovní akce není garantována a vždy o publikaci rozhoduje redakce.
Zasláním tipu do redakce zároveň deklaruji, že mám svolení s užitím fotografie.

* Soubor není povinné přikládat.
Napište první písmeno abecedy.

Odesláním formuláře souhlasím s obchodními podmínkami, etickým kodexem a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.