Počasí dnes28 °C, zítra27 °C
Pátek 19. července 2024  |  Svátek má Čeněk
Bez reklam

Opilý řidič srazil cyklistku a ujel. Na místo nehody ho přivedl svědek

Dopravní nehoda, při které čtyřiadvacetiletý řidič s Renaultem Twingo srazil cyklistku a ujel, se stala v Přerově v sobotu odpoledne.

„Řidič jel po ulici Kozlovská ve směru k ulici Pod Valy a na křižovatce s ulicí Šrobárova odbočil vlevo a přitom nedal přednost v jízdě osmapadesátileté cyklistce, která jela po ulici Kozlovská ve směru k ulici U Tenisu. To mělo za následek střet pravého boku vozidla s cyklistkou, která upadla na silnici," popsala nehodu policejní mluvčí Miluše Zajícová.

Řidič však nezastavil, ale ujížděl dál na ulici Šrobárova, kde zastavil až ve dvorním traktu. Když odcházel od auta, dostihl ho svědek nehody, se kterým se na místo nehody vrátil. Žena skončila v nemocnici, nebyla opilá. Řidič nadýchal 1,80 promile a přišel o řidičský průkaz.

„V souvislosti s uvedenou událostí jsme zahájili úkony trestního řízení pro podezření z trestných činů ohrožení pod vlivem návykové látky a neposkytnutí pomoci řidičem dopravního prostředku, za který trestní zákoník stanovuje maximální trest odnětí svobody až na pět let. Majetková škoda byla předběžně vyčíslena na 7000 korun," dodala mluvčí.

Foto Pixabay.com

Štítky doprava, nehoda, opilý řidič, cyklistka, zranění, Přerov, cyklista, Renault Twingo, Engelsberk

Opilý řidič srazil cyklistku a ujel. Na místo nehody ho přivedl svědek  |  Doprava  |  Zprávy  |  Hanácká Drbna - zprávy z Olomouce a Olomouckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.