Počasí dnes27 °C, zítra27 °C
Čtvrtek 18. července 2024  |  Svátek má Drahomíra
Bez reklam

Provoz vlaků o víkendu zkomplikuje výluka u Přerova. Mezi Olomoucí a Přerovem nepojedou osobní vlaky

Provoz na hlavním železničním koridoru z Prahy do Ostravy o víkendu zkomplikuje výluka jedné traťové koleje mezi Brodkem u Přerova a Přerovem.

Mezi Olomoucí a Přerovem kvůli tomu nebudou jezdit osobní vlaky a rychlíky můžou nabrat až patnáctiminutové zpoždění. Osobní vlaky nahradí autobusy řekla mluvčí Českých drah Vanda Rajnochová.

Výluka v sobotu i neděli potrvá od 09:30 do 19:30. „Po dobu výluky budou osobní vlaky v úseku mezi stanicemi Olomouc hlavní nádraží a Přerov nahrazeny autobusy. V neděli bude v tomto úseku nahrazen autobusy také rychlík R 887," uvedla Rajnochová.

Ostatní vlaky projíždějící zmíněným úsekem koridoru můžou kvůli omezené kapacitě trati podle Rajnochové navýšit zpoždění až o 15 minut. „V přípojných stanicích nemusí být od zpožděných vlaků zajištěny přestupy na přípojné vlaky. Informace o přípojích cestujícím podá vlakový personál," upozornila mluvčí. Podrobné informace o výluce včetně výlukového jízdního řádu cestující najdou na internetových stránkách Českých drah.

Autoři | Foto pixabay.com

Štítky ČR, železnice, výluka, Olomoucko, Přerovsko, Přerov, Olomouc, osobní vlak, Praha, Ostrava, Brodek u Přerova, České dráhy

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Provoz vlaků o víkendu zkomplikuje výluka u Přerova. Mezi Olomoucí a Přerovem nepojedou osobní vlaky  |  Doprava  |  Zprávy  |  Hanácká Drbna - zprávy z Olomouce a Olomouckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.