Počasí dnes27 °C, zítra27 °C
Čtvrtek 18. července 2024  |  Svátek má Drahomíra
Bez reklam

Plumlovská ulice v Prostějově byla znovu otevřena, opravy se zpozdily o dva měsíce

Zhruba s dvouměsíčním zpožděním oproti původnímu plánu byla dnes po náročné rekonstrukci slavnostně otevřena silnice vedoucí po Plumlovské ulici v Prostějově. Oprava této důležité dopravní tepny v délce 1,3 kilometru se protáhla zejména kvůli nečekaným komplikacím s inženýrskými sítěmi. Zároveň byla oproti původním plánům přibližně o deset milionů korun dražší.

První část rekonstrukce Plumlovské ulice začala loni na podzim a druhá letos na jaře. „Byla to velmi náročná akce, protože je to jedna z nejfrekventovanějších ulic v Prostějově," řekl novinářům primátor František Jura. Součástí rekonstrukce silnice vedoucí po Plumlovské ulici byly i odstavné plochy, autobusové zastávky, přechody pro chodce, chodníky a sadové úpravy.

Město do rekonstrukce Plumlovské ulice podle Jury ve dvou etapách investovalo více než 67 milionů korun a dalších zhruba 13 milionů korun zaplatilo hejtmanství, jelikož silnice patří Olomouckému kraji. Náklady jsou kvůli přeložkám a opravám inženýrských sítí podle primátora nakonec zhruba o deset milionů korun vyšší, než se předpokládalo. „Projekt s tím nemohl počítat. Byly to věci, které se nedaly očekávat," podotkl Jura.

Náměstek primátora Jiří Rozehnal řekl, že rekonstrukce se protáhla hlavně kvůli opravě vodovodu a plynovodu. Tato infrastruktura byla totiž v havarijním stavu. Dělníci navíc narazili na starou a nefunkční betonovou rouru, která musela být v celé délce komunikace odstraněna.

Autoři | Tisková zpráva | Foto prostejov.eu

Štítky ČR, stavby, správa, silnice, Prostějov, rekonstrukce, oprava, František Jura, Olomoucký kraj

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Plumlovská ulice v Prostějově byla znovu otevřena, opravy se zpozdily o dva měsíce  |  Doprava  |  Zprávy  |  Hanácká Drbna - zprávy z Olomouce a Olomouckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.