Počasí dnes28 °C, zítra27 °C
Pátek 19. července 2024  |  Svátek má Čeněk
Bez reklam

Město bojuje s neukázněnými řidiči kamionů. Od loňského roku jejich počet klesá

Zvýšené kontroly kamionů z minulého roku přinášejí výsledky. Počet řidičů porušujících předpisy od minulého jara konečně klesá. I tak se ale najdou řidiči, kteří se snaží předpisy obejít.

 Městská policie se proto takovému jednání snaží předejít změnami značení a přísnými postihy. „Stává se, že například v Holické ulici ráno po vyložení zboží odjede samotný tahač a na místě nechá odstavený návěs bez registrační značky, případně zde řidiči nechávají celý kamion a odjedou domů vlakem,“ řekl ředitel Městské policie Olomouc Pavel Skalický. Problémy s kamiony a další dopravní otázky řeší od loňska specializované skupiny, která se skládá ze zástupců městské policie, Policie ČR, celníků i města.

Mimo parkování kamionů skupina naposled řešila také průjezdy nákladních aut čtvrtí Nedvězí. Připraveno je už zavedení tzv. celočervené zóny v Hamerské a Přerovské ulici a na Švýcarském nábřeží. Semafory v těchto zónách v noci reagují na rychlost přijíždějícího auta. V případě že jede povolenou rychlostí, systém semaforu spustí zelenou. V případě, že řidič rychlost porušuje ho donutí červená zastavit.

Dalším připravovaným prostředkem ke zvýšení lepší dopravy ve městě je zavedení radaru v Přerovské ulici. „Nejde primárně o vybírání pokut, ale o prevenci, a je prokázáno, že měření rychlosti je jeden z nejúčinnějších nástrojů takové prevence,“ komentuje chystanou novinku náměstek primátora Martin Major.

Ohodnoť článek

Foto Liberecká drbna

Štítky Doprava, kamiony, policie, rychlost, obecní policie, Pavel Blaho, Policie České republiky, Olomouc, Martin Major, Nedvězí

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Město bojuje s neukázněnými řidiči kamionů. Od loňského roku jejich počet klesá  |  Doprava  |  Zprávy  |  Hanácká Drbna - zprávy z Olomouce a Olomouckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.