Počasí dnes27 °C, zítra27 °C
Čtvrtek 18. července 2024  |  Svátek má Drahomíra
Bez reklam

V souvislosti s rockovým festivalem v Července policisté o víkendu kontrolovali řidiče

V okresu Olomouc se během víkendu uskutečnily dvě bezpečnostní akce zaměřené na bezpečnost a plynulost silničního provozu. Dohromady zkontrolovali 261 vozidel, kdy zjistili 17 přestupků. Jedna z akcí byla naplánována v souvislosti s festivalem „Rockové léto“, který se v sobotu konal v Července.

Od soboty 18. července od 10:00 hodin až do nedělní páté hodiny ráno proběhla v okolí Litovle, v souvislosti s konáním rockového festivalu „Rockové léto“, bezpečnostní akce, která byla zaměřena na zajištění veřejného pořádku a na dohled nad bezpečností a plynulostí silničního provozu. „Akce se zúčastnila téměř desítka policistů a také strážníci Městské policie Litovel. V průběhu akce zkontrolovali 55 vozidel a 55 osob a zjistili 3 přestupky na úseku bezpečnosti a plynulosti silničního provozu, za něž uložili pokuty v příkazním řízení. V průběhu akce nedošlo k narušení veřejného pořádku,“ uvádí policejní mluvčí Irena Urbánková.

Kontrolovalo se i v pátek v noci

Další z akcí, dopravně bezpečnostní akce „Y“, se uskutečnila v pátek 17. července o 22:00 hodin do soboty do 02:00 hodin. “Více než dvě desítky policistů zkontrolovaly 206 vozidel. Při akci bylo zjištěno 14 přestupků. Za 12 z nich uložili policisté pokuty v příkazním řízení, 2 přestupky byly oznámeny do správního řízení. V rámci dopravně bezpečnostní akce byli zjištěni dva řidiči pod vlivem alkoholu (řešeno jako přestupkové jednání) a jeden řidič, který řídil bez řidičského oprávnění,“ dodává k druhé bezpečnostní Urbánková.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Jan Luxík

Štítky policie, dopravní, akce, přestupek, pokuty, rychost, Litovel, Olomouc, festival, silniční provoz, Červenka

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

V souvislosti s rockovým festivalem v Července policisté o víkendu kontrolovali řidiče  |  Doprava  |  Zprávy  |  Hanácká Drbna - zprávy z Olomouce a Olomouckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.