Počasí dnes27 °C, zítra27 °C
Čtvrtek 18. července 2024  |  Svátek má Drahomíra
Bez reklam

V Řepčíně se na nechráněném přejezdu srazil vlak s autem. Škoda se vyšplhala na 200 tisíc

V úterý 25. srpna okolo půl osmé večer projížděl třiapadesátiletý řidič s vozidlem Škoda Superb po ulici Svatoplukova v Olomouci směrem od fotbalového stadionu v části Řepčín. Na nechráněném přejezdu však přehlédnul zleva přijíždějící vlak ze směru od Horky nad Moravou. Došlo ke střetu, během kterého naštěstí nebyl nikdo zraněn.

„V okamžiku, kdy vjel řidič na přejezd a přední částí vozidla již zasahoval do jízdní dráhy vlaku, došlo ke střetu. Ve vlaku, který naštěstí nevykolejil, cestovalo třináct cestujících. Žádný z účastníků dopravní nehody nebyl zraněn. Provedené orientační dechové zkoušky u řidiče i strojvedoucího vyloučily předchozí požití alkoholu,“ říká k nehodě policejní mluvčí Lenka Vanková.

Škoda na vlakové soupravě i na automobilu byla předběžně vyčíslena na celkem 200 tisíc korun. Veškeré okolnosti dopravní nehody nyní policisté prošetřují.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto PČR

Štítky policie, nehoda, vlak, Olomouc, Řepčín, škoda, superb, stadler, horka, Škoda Superb, Horka nad Moravou, ŠKODA AUTO a.s.

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Vítězslav Jahoda

Podívejte se jak jsou vysoké ty keře, po obou stranách silnice, těsně před kolejejma!!! Ten řidič nemohl vlak vidět, pokud nevjel na koleje, to však bývá pozdě. Vinu teda nese správce porostů u železničních přejezdů!! Takto nepřehledných přejezdů je hodně, např. v Olomouci, jak se říká u Anči apod. Správci porostů by měli dostat "mastnou" pokutu.

Čtvrtek, 27. srpna 2020, 10:41Odpovědět

Vítězslav Jahoda

Podívejte se jak jsou vysoké ty keře, po obou stranách silnice, těsně před kolejejma!!! Ten řidič nemohl vlak vidět, pokud nevjel na koleje, to však bývá pozdě. Vinu teda nese správce porostů u železničních přejezdů!!

Čtvrtek, 27. srpna 2020, 10:38Odpovědět

V Řepčíně se na nechráněném přejezdu srazil vlak s autem. Škoda se vyšplhala na 200 tisíc  |  Doprava  |  Zprávy  |  Hanácká Drbna - zprávy z Olomouce a Olomouckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.