Počasí dnes13 °C, zítra13 °C
Neděle 6. října 2024  |  Svátek má Hanuš
Bez reklam

V Olomouckém kraji opět sněžilo, na cestách je rozbředlý sníh

Silnice v Olomouckém kraji pokrývá dnes ráno na většině území rozbředlý sníh, s opatrností musejí řidiči počítat v horských oblastech ale i na vedlejších cestách Olomoucka a Přerovska. Od středečního odpoledne opět sněžilo, většinou však šlo jen o poprašek sněhu. Silnice jsou sjízdné, zvýšená opatrnost je stále na místě, vyplývá z informací Ředitelství silnic a dálnic (ŘSD).

"Napadl poprašek sněhu. V noci jsme měli v terénu 22 sypačů, vše je ošetřeno a sjízdné. Na silnicích je rozbředlý sníh, na inertech leží ujetá vrstva sněhu krytá posypem," řekl dnes dispečer olomoucké správy silnic. Podotkl, že mezi Moravským Berounem a Dětřichovem uvízl kamion, silnice je nyní zavřená.

Rozbředlý sníh leží na hlavních tazích i vedlejších cestách na Jesenicku, správci silnic tam stále hlásí sněhové přeháňky. Podobná situace je na Šumpersku, tam navíc správci silnic upozorňují na silný nárazový vítr, kvůli kterému se mohou na cestách tvořit na otevřených úsecích sněhové jazyky. Obezřetnost je na místě i na Červenohorském sedle a na Štítecku.

Se zbytky rozbředlého sněhu musejí řidiči počítat i na Přerovsku a to na vedlejších cestách, naopak na Prostějovsku jsou silnice již holé a mokré po chemickém ošetření, uvádí ŘSD. Teplota se v kraji ráno pohybovala od minus 14 do minus sedmi stupňů Celsia, nejchladněji je na Šumpersku.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto pixabay.com

Štítky ČR, počasí, silnice, sjízdnost, Olomoucký, Olomoucký kraj, Ředitelství silnic a dálnic, okres Přerov, okres Šumperk, Moravský Beroun, okres Jeseník

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

V Olomouckém kraji opět sněžilo, na cestách je rozbředlý sníh  |  Doprava  |  Zprávy  |  Hanácká Drbna - zprávy z Olomouce a Olomouckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.