Počasí dnes28 °C, zítra27 °C
Pátek 19. července 2024  |  Svátek má Čeněk
Bez reklam

Plánovaná rekonstrukce mostu na Masarykově třídě začne příští týden. Potrvá do letošního října

Příští týden začne rekonstrukce mostu přes řeku Bystřici na rušné Masarykově třídě v Olomouci. Hotová má být v říjnu. Opravy jsou rozděleny do dvou etap a po celou dobu stavebních prací bude na mostě zachován provoz pro pěší i auta.

Hotovo má být letos v říjnu

První etapa rekonstrukce mostu je naplánována do konce července. V tomto období bude uzavřena pravá strana mostu ve směru k hlavnímu nádraží. „Provoz bude zachován ve druhé části mostu jak pro pěší, tak pro cyklisty a individuální automobilovou dopravu. Provoz na komunikaci bude řízen světelnou signalizací,“ uvedl primátorův náměstek Martin Major.

Druhá etapa začne 1. srpna a skončit má v říjnu. V tomto termínu bude uzavřena levá polovina mostu přes Bystřici ve směru k hlavnímu nádraží. Provoz na mostě bude organizován podobně jako při první etapě. Na Masarykově třídě je už zároveň v plném proudu stavba nového mostu přes nedalekou řeku Moravu, která je součástí rozsáhlých protipovodňových úprav v této části města.

Stavba vyjde na 750 miliónů korun

„Víme, že tato oblast je dotčena i stavbou protipovodňových opatření, a proto prosíme obyvatele, aby byli trpěliví a shovívaví. Provést nutnou opravu mostu přes řeku Bystřici nyní je ale určitě výhodnější, než ji zahájit až poté, kdy dokončíme protipovodňová opatření a otevřeme nový most přes Moravu,“ uvedl Major.

Stavba protipovodňových opatření u centra Olomouce začala na jaře 2018 a má trvat čtyři roky. Stát bude 750 milionů korun. Součástí projektu je stavba dvou mostů v Komenského ulici a na Masarykově třídě, výstavba hrází a protipovodňových zdí i rozšíření koryta řeky Moravy a nábřeží. Nový most v Komenského ulici už byl loni v únoru otevřen pro dopravu.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Miloš Dostál, olomouc.eu

Štítky oprava, most, Masarykova třída, Olomouc, rekonstrukce, Bystřice, Martin Major, protipovodňová ochrana, řeka Morava

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Plánovaná rekonstrukce mostu na Masarykově třídě začne příští týden. Potrvá do letošního října  |  Doprava  |  Zprávy  |  Hanácká Drbna - zprávy z Olomouce a Olomouckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.