Počasí dnes27 °C, zítra27 °C
Čtvrtek 18. července 2024  |  Svátek má Drahomíra
Bez reklam

Ve středu začne další oprava dálnice D46. Tentokrát u Vranovic-Kelčic

Od této středy se řidiči musí připravit na několikaměsíční komplikace na dálnici směrem na Brno v úseku od Vranovic-Kelčic na Prostějovsku až po hranice Olomouckého kraje. Silničáři začnou opravovat vozovku, což si vyžádá až do října omezení v dopravě.

"Předmětem půlročních prací je rekonstrukce povrchu vozovky provedením výměny krytových vrstev. Předpokládaná cena se pohybuje kolem 157 milionů Kč bez DPH," uvedl Miroslav Mazal z Ředitelství silnic a dálnic.

Oprava bude rozdělena do několika etap, po úpravách přejezdů středového dělícího pásu a dalších opatřeních by se mělo od 28. dubna do 2. června pracovat na úseku mezi Brodkem u Prostějova a Vranovicemi, doprava v pravém jízdním pásu bude mezi kilometry 10,6 a 15,2 převedena do levého jízdního pásu. Uzavřen bude nájezd na exitu 12 Brodek u Prostějova.

"Objízdná trasa bude vedena najetím na dálnici D46 ve směru Brno s následným obratem na exitu 7 Drysice," uvedl Mazal.

Od 4. června do konce června by měly pokračovat práce mezi Brodkem u Prostějova a Vranovicemi, doprava bude z pravého jízdního pásu převedena mezi 13,2 a 18,6 kilometrem do levého pásu. Uzavřena bude nájezdová větev na exitu 16 Vranovice-Kelčice.

"Objízdná trasa bude vedena najetím na dálnici D46 ve směru na Brno s následným otočením přes exit 12 Brodek u Prostějova," uvedl Mazal. Uzavřen bude i výjezd na exitu u Vranovic.

Od konce června do 20. srpna jsou v plánu práce na D46 z Vranovic do Brodku u Prostějova, na úseku mezi kilometry 18,7 a 13,3 bude doprava z levého jízdního pásu převedena do pravého a uzavřen bude nájezd a výjezd na exitu u Vranovic-Kelčic.

Řidiči, pozor! Provoz na estakádě v Prostějově letos zkomplikuje oprava mostu

Provoz na dálnici D46 v Prostějově od března do listopadu výrazně zkomplikuje chystaná oprava estakády a dálničního mostu. Nejprve budou uzavřeny rychlé pruhy v obou směrech a od dubna je naplánovaná uzavírka jízdního pásu ve směru na Brno.

Od 22. srpna do 24. září by měly pokračovat práce, levý jízdní pás bude mezi kilometry 15,53 a 8,6 sveden do pravého, uzavřen bude nájezd výjezd exitu 12 Brodek u Prostějova.

"Uvedené termíny mohou být ovlivněny nepředvídatelnými faktory, nicméně v zájmu ŘSD je dodržet harmonogram a v lepším případě práce urychlit bez dopadu na technologické postupy," uvedl Mazal. Práce budou koordinovány s akcí Olomouckého kraje, který bude rekonstruovat most přes D46 v Žešově.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto ŘSD

Štítky dálnice, D46, oprava, ŘSD, Prostějovsko, doprava, Brodek u Prostějova, Brno, Olomoucký kraj, Vranovice, okres Prostějov, Ředitelství silnic a dálnic, Drysice

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Ve středu začne další oprava dálnice D46. Tentokrát u Vranovic-Kelčic  |  Doprava  |  Zprávy  |  Hanácká Drbna - zprávy z Olomouce a Olomouckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.