Počasí dnes27 °C, zítra27 °C
Čtvrtek 18. července 2024  |  Svátek má Drahomíra
Bez reklam

Na železničním přejezdu v Grygově vlak srazil auto. Zraněn nebyl nikdo

Dopravu na železniční trati mezi Přerovem a Olomoucí dnes zkomplikovala srážka automobilu s vlakem v Grygově na Olomoucku. Při nehodě nebyl nikdo zraněn, doprava však musela být omezena. Provoz je nyní pouze na jedné ze dvou kolejí a vlaky nabírají zpoždění až 15 minut.

Nehoda se stala v 8 hodin ráno na železničním přejezdu s ulicí Blatecká v zastávce Grygov.

"Podle prvotního zjištění řidič vozidla Fiat Ducato vjel na železniční přejezd, kde se střetl zadní částí s projíždějícím vlakem. Ve vlaku cestovalo zhruba 30 osob. Při nehodě nebyl naštěstí nikdo zraněn. Řidič, ani strojvůdce nebyli pod vlivem alkoholu," sdělil krajský policejní mluvčí Libor Hejtman. Škoda byla vyčíslena na 350 tisíc korun.

Provoz mezi Grygovem a Olomoucí je podle Českých drah veden nyní po jedné ze dvou traťových kolejí. "Za místem omezení lze očekávat navýšení zpoždění vlaků zhruba o pět až 15 minut," informovaly dráhy na svém webu.

Opatření se dotklo také dvou rychlíků, jeden z nich jedoucí a trase Brno - Břeclav - Olomouc ukončil svoji jízdu ve stanici Přerov, další na trase z Olomouce na Přerov byl odřeknut.

Hodnocení článku je 94 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto PČR

Štítky železnice, nehoda, automobil, Grygov, Olomoucko, železniční přejezd, Olomouc, Přerov, Olomoucký kraj, České dráhy, Fiat Ducato, Brno

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Na železničním přejezdu v Grygově vlak srazil auto. Zraněn nebyl nikdo  |  Doprava  |  Zprávy  |  Hanácká Drbna - zprávy z Olomouce a Olomouckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.