Počasí dnes28 °C, zítra27 °C
Pátek 19. července 2024  |  Svátek má Čeněk
Bez reklam

Kvůli demolici dálničního mostu se uzavře silnice z Prostějova na Bedihošť

Kvůli bourání mostu, jehož postupná demolice je součástí přestavby mimoúrovňové křižovatky na dálnici D46 v Prostějově, bude v sobotu časně ráno uzavřena silnice směrem na Bedihošť pod touto mostní konstrukcí. Provoz by na silnici měl být obnoven až v neděli večer.

Okolí dálničního mostu bude před sobotním zahájením demoličních prací oploceno a pod mostní konstrukcí bude vytvořeno štěrkové lože. Poté dělníci pomocí bagrů zahájí postupné drcení mostovky. Na neděli je naplánován odvoz suti a demolice pilířů mostu.

"Prostor pod mostem plánujeme vyklidit do nedělního večera, kdy bude provoz na silnici II/367 v místě stavby opět obnoven," uvedla mluvčí stavební společnosti STRABAG Edita Novotná.

V následujících týdnech je připraveno vrtání a betonáž pilot navazující opěrné zdi a vedlejšího mostu ve směru z Brna do Prostějova, jehož přestavba je plánována příští rok.

"V dalších měsících stavbaři zhotoví nové pilíře a úložné prahy spodní stavby. V průběhu června budou osazeny prefabrikované nosníky a zhotovena monolitická spřažená deska. Po instalaci nového zádržného systému a provedení konstrukce vozovky předpokládáme zpětné uvedení do provozu v druhé polovině listopadu," uvedla Novotná.

Bourání a stavba první poloviny mostu až do listopadu zkomplikuje dopravu na úseku D46 v Prostějově. V březnu byly uzavřeny rychlé pruhy v obou směrech a nyní platí uzavírka jízdního pásu ve směru na Brno.

Modernizace mimoúrovňové křižovatky Prostějov – střed byla na dálnici D46 zahájena loni na podzim a její součástí je postupná demolice starého mostu a stavba nového. Vybudovány budou chybějící připojovací a odbočovací pruhy. Rekonstrukce křižovatky za 200 milionů korun po dokončení v závěru roku 2022 zvýší bezpečnost a plynulost provozu na této části dálnice D46.

Ve středu začne další oprava dálnice D46. Tentokrát u Vranovic-Kelčic

Od této středy se řidiči musí připravit na několikaměsíční komplikace na dálnici směrem na Brno v úseku od Vranovic-Kelčic na Prostějovsku až po hranice Olomouckého kraje. Silničáři začnou opravovat vozovku, což si vyžádá až do října omezení v...

Hodnocení článku je 80 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto prostejov.eu

Štítky dálnice, stavby, most, uzavírka, doprava, D46, Prostějov, silnice, demolice, Bedihošť, Brno, Strabag

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Kvůli demolici dálničního mostu se uzavře silnice z Prostějova na Bedihošť  |  Doprava  |  Zprávy  |  Hanácká Drbna - zprávy z Olomouce a Olomouckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.