Počasí dnes19 °C, zítra21 °C
Středa 3. července 2024  |  Svátek má Radomír
Bez reklam

Nové značení na silnicích by mělo sníží riziko vjezdu aut do protisměru

Zamezit nechtěnému vjezdu automobilů do protisměru mají nové reflexní značky a plastové sloupky, které na několika frekventovaných silnicích v Olomouckém kraji instalovali pracovníci Ředitelství silnic a dálnic. Modernizace dopravního značení stála 1,1 milionu korun.

"Případy jízd v protisměru se bohužel vyskytují a způsobují dramatické situace," sdělil Miroslav Mazal z olomoucké pobočky ŘSD.

"V Olomouckém kraji bylo vybráno 16 lokalit, které po dokončené modernizaci snižují šance najetí do protisměru v místech mimoúrovňových i úrovňových křižovatek a na přechodech z čtyřpruhových do dvoupruhových komunikací," uvedl Mazal.

Nové značení je například na silnicích v obcích Vlachov, Mohelnice či Zvole. "Značky jsou také například v Postřelmově a hodně jich je nově v Olomouci," podotkl Mazal.

Na kritických místech silnic bylo upraveno dopravní značení. Pracovníci ŘSD tam umístili vodorovné dopravní značení a také reflexní sloupky, takzvané balisety.

"Celkem bylo vyměněno či nainstalováno 107 kusů dopravních značek, 138 kusů baliset a na silnicích nově září 185 metrů čtverečných vodorovného dopravního značení," podotkl Mazal.

Jízda v protisměru není výjimečnou událostí. Například loni v květnu vjel do protisměru řidič osobního auta na křižovatce na rušné ulici Velkomoravská v Olomouci. Pokračoval poté v jízdě. O rok dříve jelo auto v protisměru na dálnici u Prostějova, ujelo nejméně tři kilometry.

Očekávaná stavba obchvatu Bludova začne na přelomu května a června

Stavba silničního obchvatu Bludova na Šumpersku, který z této obce odvede hustou automobilovou dopravu na hlavním tahu z Olomouce do Jeseníků a dál do Polska, má začít na přelomu jara a léta. Investice je 2,323 miliardy korun. Zprovoznění...

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto ŘSD

Štítky doprava, dálnice, silnice, značení, protisměr, Olomoucký kraj, dopravní značka, Ředitelství silnic a dálnic, Olomouc, Mohelnice, Vlachov, Postřelmov

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Nové značení na silnicích by mělo sníží riziko vjezdu aut do protisměru  |  Doprava  |  Zprávy  |  Hanácká Drbna - zprávy z Olomouce a Olomouckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.