Počasí dnes24 °C, zítra30 °C
Pátek 5. července 2024  |  Svátek má Státní svátek - Cyril a Metoděj
Bez reklam

Očekávaná stavba obchvatu Bludova začne na přelomu května a června

Stavba silničního obchvatu Bludova na Šumpersku, který z této obce odvede hustou automobilovou dopravu na hlavním tahu z Olomouce do Jeseníků a dál do Polska, má začít na přelomu jara a léta. Investice je 2,323 miliardy korun. Zprovoznění obchvatu Bludova je plánováno na rok 2024.

Čtyřpruhový silniční obchvat Bludova bude mít celkovou délku 5,6 kilometru. Začínat bude u Postřelmova a napojí se na silniční průtah Šumperkem. Projekt už má podle ředitele Ředitelství silnic a dálnic Radka Mátla pravomocné stavební povolení a jeho zahájení se předpokládá na přelomu května a června.

Ředitelství dálnic před vyhlášením výběrového řízení na dodavatele odhadovalo, že tato dopravní stavba bude stát 2,888 miliardy korun. Do výběrového řízení byly podány tři nabídky, přičemž cena vítězné je zhruba o půl miliardy korun nižší.

Silnice I/44 tvoří na trase z Mohelnice do Jeseníku a dál do Polska důležitou komunikační osu celého regionu ve směru z jihu na sever. "Je prakticky jedinou vhodnou komunikací umožňující spojení bývalých okresních měst Šumperk a Jeseník s krajským městem Olomoucí. Silnice I/44 umožňuje navíc přístup do rekreačně významné centrální oblasti Jeseníků," uvedlo ŘSD.

Novostavba obchvatu obce Bludov a Dolních Studének s přivaděčem do města Šumperk bude pátou a zároveň poslední stavbou úseku silnice I/44 ve směru od Mohelnice do Šumperka. Například v roce 2014 byl zprovozněn obchvat obcí Zvole a Vlachov na Šumpersku, jehož stavba stála zhruba miliardu korun.

Hodnocení článku je 34 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto sumperk.eu

Štítky stavby, silnice, Bludov, Šumpersko, Polsko, Olomouc, Šumperk, okres Šumperk, Jeseníky, Ředitelství silnic a dálnic, Radek Mátl, Jeseník, Mohelnice

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Očekávaná stavba obchvatu Bludova začne na přelomu května a června  |  Zprávy  |  Hanácká Drbna - zprávy z Olomouce a Olomouckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.