Počasí dnes21 °C, zítra27 °C
Neděle 7. července 2024  |  Svátek má Bohuslava
Bez reklam

Policie si chce posvítit na rizikový úsek pod Červenohorským sedlem

Na rizikový úsek na silnici z Koutů nad Desnou na Červenohorské sedlo, kde si motorkáři dávají často v serpentýnách závody, se v letošním roce více zaměří policie. Podle žebříčků pojišťoven je tento úsek třetí nejrizikovější v zemi. Loni se zde staly tři vážné nehody a jeden člověk zemřel.

"Třetí nejrizikovější úsek v České republice se loni podle Automapy Allianz nacházel v Olomouckém kraj v katastru obce Kouty nad Desnou. V serpentinách severovýchodně od obce došlo ke třem nehodám, z toho ke dvěma vážným. Jeden člověk zde zemřel, jeden se těžce zranil a dva se zranili lehce," potvrdila mluvčí Allianz pojišťovny Marie Petrovová.

Celostátní žebříček desítky nových rizikových lokalit pojišťovna sestavila na základě statistiky dopravních nehod.

Policie potvrdila, že v serpentýnách si dávají dostaveníčka nejen motorkáři z Česka, ale například i z Polska. "Někteří motocyklisté zde přeceňují své schopnosti a zkouší, co jejich motocykl dovolí. Častokrát zde nedodržují nejvyšší dovolenou rychlost nebo předjíždí jiná vozidla přes podélnou souvislou čáru," popsal mluvčí policie Libor Hejtman.

Strážci zákona již na tento úsek prosadili speciální svodidla s takzvanou spodní pásnicí a dopravní značky, které upozorňují na to, že jde o úsek se smrtelnými nehodami.  Policie také navrhuje úsekové měření rychlosti a stacionární radary. 

Strážci zákona zároveň varují, že na tomto úseku budou častěji provádět kontroly. "Na dodržování pravidel silničního provozu se zaměříme nejen v rámci běžného výkonu služby, ale také v rámci dopravně bezpečnostního opatření, na kterém se budou zejména o víkendech pravidelně podílet policisté ze Šumperka, Jeseníku a krajského ředitelství policie," upozornila mluvčí krajské policie Jiřina Vybíhalová.

Policie bude kontrolovat nejen rychlost, ale také způsob jízdy, technický stav, doklady, alkohol a drogy. Loni policie na Červenohorském sedle řešila 359 přestupků a na pokutách vybrala přes 180 tisíc korun.

Mezi další nebezpečné úseky silnic v Olomouckém kraji policie řadí například dálnici D35 z Olomouce do Mohelnice či dálnici D46 z Olomouce do Brnu u Drysic na Prostějovsku a dále silnici I/55 z Olomouce do Přerova a silnici I/46 z Olomouce do Šternberka.

Hodnocení článku je 20 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Policie ČR

Štítky doprava, nehody, riziko, serpentýny, Červenohorské sedlo, policie, silnice, Desná, Olomouc, Česko, Olomoucký kraj, Allianz pojišťovna, Polsko, Kouty nad Desnou

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Policie si chce posvítit na rizikový úsek pod Červenohorským sedlem  |  Doprava  |  Zprávy  |  Hanácká Drbna - zprávy z Olomouce a Olomouckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.