Počasí dnes23 °C, zítra21 °C
Středa 15. května 2024  |  Svátek má Žofie
Bez reklam

Cyklistický Závod míru ode dneška zkomplikuje dopravu na severu kraje

Až do neděle se řidiči na severu Olomouckého kraje musí připravit na komplikace. Dnes zde startuje mezinárodní cyklistický Závod míru U23 Grand Prix Jeseníky 2021. Policisté budou kontrolovat trasu a průběžně uzavírat některé křižovatky. Řidiče policie žádá o trpělivost.

"V průběhu cyklistického závodu budou na zajištění bezpečnosti a plynulosti v silničním provozu dohlížet policisté dopravní i pořádkové služby Krajského ředitelství policie Olomouckého kraje. Po dobu průjezdu pelotonu budou krátkodobě uzavírány křižovatky. Apelujeme na řidiče, aby se řídili pokyny policistů," vyzval mluvčí policie Libor Hejtman.

Dnes se začne cyklistická bitva odehrávat v ulicích města Jeseníka. V podvečer čeká na závodníky atraktivní prolog na trati dlouhé 3,4 kilometru.

V pátek je plánovaná 1. etapa z Jeseníku do Rýmařova. Závod bude odstartován v 13:30 hodin v Jeseníku. Závodníci pojedou přes obce Ramzová, Branná, Velké Losiny, Sobotín, Stará Ves a Rýmařov. V 16:50 hodin by měli dorazit do cíle 1. etapy.

V sobotu pojedou cyklisté 2. etapu z Bruntálu na Dlouhé Stráně. Start je naplánován na 12 hodin v Bruntále. Trať povede přes obce Rýmařov, Horní Město, Oskava, Nový Malín, Hraběšice, Sobotín, Loučná nad Desnou s dojezdem Dlouhé Stráně. Závodníci by měli do cíle 2. etapy přijet okolo 15:30 hodin.

V neděli závod odstartuje do poslední 3. etapy, která začíná i končí v Jeseníku. Start se uskuteční v 11 hodin. Peloton vyrazí na okruh přes obce Žulová, Javorník, Vidnava, Mikulovice, Heřmanovice, Karlovice, Malá Morávka, Bělá pod Pradědem a Jeseník. Předpokládaný dojezd závodníků do cíle závěrečné etapy je v 14:40 hodin.

Mladí čeští cyklisté patří k favoritům

Závod míru U23 Grand Prix Jeseníky je součástí Poháru národů UCI do 23 let a je druhým ze čtyř závodů, které se konají od konce května do konce srpna tohoto roku. V minulých letech se na něm představily slibné talenty cyklistiky do 23 let, jakými jsou Tadej Pogačar, Julian Alaphilippe, Marc Hirschi nebo David Gaudu.

"Opravdu pro nás hodně znamená, že Česká republika hostí tak důležitou cyklistickou událost pro kategorii do 23 let. Tímto závodem a také organizováním Sazka Tour významně přispíváme k rozvoji mládežnických kategorií, které jsou pak zásadní při výchově nových šampionů pro profesionální peloton,“ uvedl ředitel obou závodů Leopold König.

Mladá česká reprezentace patří k favoritům. Loni byl závod zrušen.

Jesenický Závod míru je nakonec zrušen

Etapový Závod míru U23 Grand Prix Jeseníky, jeden ze závodů N´Cupu Mezinárodní cyklistické unie (UCI), se letos neuskuteční. Původně se tento vrcholný podnik po mladé cyklisty měl uskutečnit v červnu, ale vzhledem ke koronavirové krizi byl...

Hodnocení článku je 80 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Jan Brychta, SvetCyklistiky.cz

Štítky Závod míru, doprava, cyklistika, U23, Jeseníky, cyklistický závod, policie, Grand Prix, Olomoucký kraj, Jeseník, Rýmařov, Sobotín, Bruntál, Dlouhá Stráň

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Cyklistický Závod míru ode dneška zkomplikuje dopravu na severu kraje  |  Doprava  |  Zprávy  |  Hanácká Drbna - zprávy z Olomouce a Olomouckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.