Počasí dnes13 °C, zítra13 °C
Neděle 6. října 2024  |  Svátek má Hanuš
Bez reklam

Po nehodě kamionu a auta u Lipiny jsou dva mladíci v kritickém stavu. Osmnáctiletý řidič zemřel

, aktualizováno 11. června 2021, 13:42

Při tragické nehodě u Lipiny na Olomoucku byli v noci na dnešek těžce zraněni dva mladíci a jsou v kritickém stavu. Osmnáctiletý řidič zemřel. Osobní automobil skončil zaklíněný pod kamionem na odstavném parkovišti. U nehody zasahovali šternberští a olomoučtí profesionální hasiči.

"Jedna osoba po střetu na místě svým zraněním podlehla. Další dva pasažéři zůstali ve zdemolovaném vozidle s těžkými zraněními zaklínění," popsala nehodu mluvčí hasičů Lucie Balážová.

Hasiči pomocí hydraulických nástrojů odstranili dveře, dělící sloupek a jednu ze sedaček automobilu. "Poté jsme zraněné na páteřní desce vyprostili ven a společně se záchranáři zdravotnické záchranné služby jsme zahájili resuscitaci. Následně jsme záchranářům asistovali při transportu zraněných do sanitních vozidel," dodala mluvčí.

Vrak osobního automobilu hasiči museli z prostoru pod kabinou nákladního vozu vytáhnout pomocí speciálního navijáku. Místo nehody zabezpečili proti požáru a zajistili uniklé provozní kapaliny. Nakonec se postarali o úklid vozovky.

Případ si již převzala policie a vyšetřuje příčiny nehody.

Mluvčí policie Marie Šafářová upřesnila, že nehoda se stala před půlnocí. "Vůz Škoda Fabia jedoucí ve směru od Lipiny na Šternberk ze zatím přesně nezjištěných příčin vyjel mimo komunikaci. Přejel přes travnatou plochu do prostoru odstavného parkoviště. Zde pak narazil do stojícího zaparkovaného nákladního vozidla, jehož řidič spal v kabině," uvedla mluvčí.

Mladíci jsou v kritickém stavu na klinice intenzivní medicíny

Osmnáctiletý řidič zraněním na místě podlehl. Jeho dva spolujezdci ve věku 18 a 17 let měli velmi vážná zranění. 

"Ihned po vyproštění z vozidla provedli záchranáři imobilizaci pacientů pomocí celotělových vakuových matrací. Lékaři je vzhledem k neefektivnímu dýchání a hlubokému bezvědomí museli zaintubovat a převést na umělou plicní ventilaci. Dále pak zajistili žilní vstupy pro podávání léků a provedli další důležité úkony k celkové stabilizaci jejich zdravotního stavu," řekla mluvčí záchranné služby Lucie Urbanová.

Oba mladíky převezli záchranáři na traumacentrum Fakultní nemocnice Olomouc. "Jsou v kritickém stavu hospitalizováni na klinice anesteziologie, resuscitace a intenzivní medicíny," řekl mluvčí nemocnice Adam Fritscher.

Hodnocení článku je 56 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Hasičský záchranný sbor

Štítky nehoda, zranění, smrt, automobil, kamion, Lipina, havárie, kritický stav, úraz, Olomoucký kraj, Fakultní nemocnice Olomouc

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Po nehodě kamionu a auta u Lipiny jsou dva mladíci v kritickém stavu. Osmnáctiletý řidič zemřel  |  Doprava  |  Zprávy  |  Hanácká Drbna - zprávy z Olomouce a Olomouckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.