Počasí dnes27 °C, zítra27 °C
Čtvrtek 18. července 2024  |  Svátek má Drahomíra
Bez reklam

Daskabátu a obcím v okolí se raději vyhněte! Kvůli popraskané dálnici zde vypuklo dopravní peklo

Kdo může, měl by se v příštích dnech raději úplně vyhnout Daskabátu na Olomoucku a okolí. Silničáři sem totiž svedli dopravu z dálnice D35, protože na této důležité dopravní tepně směrem na Ostravu v sobotu kvůli vedru popraskala vozovka. Už o víkendu se zde tvořily kolony a silničáři varují, že ve špičkách to může být ještě horší.

"Dálnice D35 je stále obousměrně neprůjezdná, objízdná trasa dále platí pro všechny typy aut přes Přáslavice, Kocourovec, Daskabát a Velký Újezd po silnici II/437. S rostoucí dopravní špičkou lze očekávat kolony, za zdržení se omlouváme. Na zprovoznění dálnice pracujeme," uvedla olomoucká pobočka Ředitelství silnic a dálnic.

V postižených obcích se doprava vrátila do dob, kdy ještě nebyla dálnice. Lidé nemohou vyjet autem od svých domů, nedá se přejít silnici. "Hlavně je bezva tu cestu přejít nebo přejet. Mamka dnes čekala tři čtvrtě hodiny, než ji někdo pustil," stěžovala si na sociálních sítích například Lenka Macháčková.

"Starosta by měl zajistit někoho s pravomocí zastavit provoz a umožnit chodcům přejít přechod. Hlavně děti na autobus do škol," navrhoval zase Petr Piťásek.

Vozovka praskla na 22 let starém úseku dálnice

Mluvčí Ředitelství silnic a dálnic Jan Rýdl řekl, že na místo poškozené dálnice mezi Přáslavicemi a Velkým Újezdem už přijela technika a dělníci zahájili přípravu opravy. Hlavní práce budou zahájeny dnes. Silničáři použijí rychletuhnoucí směs betonu. Pokud vše půjde podle plánu, měla by být dálnice D35 v tomto úseku v obou směrech zprovozněna ve čtvrtek.

Vozovka podle něj praskla na 22 let starém úseku dálnice D35, která má betonový základ. Hlavní roli podle Rýdla sehrály vysoké teploty. Odborníci po sobotním zvlnění povrchu dálnice preventivně zkontrolovali celý úsek a v levém jízdním pruhu odhalili ještě jedno rizikové místo, které bude také opraveno. Tato oprava má být dokončena v pátek a nevyžádá si velké dopravní omezení.

Při sobotní nehodě pěti aut na dálnici D35 mezi Přáslavicemi a Velkým Újezdem na Olomoucku, kde kvůli vysoké teplotě znenadání praskla vozovka, vznikla škoda za více než 1,2 milionu korun. Dálnice je v tomto devítikilometrovém úseku zavřená v obou směrech. Zraněno bylo deset lidí. 

Kvůli nehodě čtyř osobních vozidel a nákladního automobilu byla včera odpoledne uzavřena dálnice D35 mezi Přáslavicemi a Velkým Újezdem na Olomoucku ve směru na Ostravu. Jedno z aut narazilo do popraskaného povrchu dálnice, který poškodily vysoké...

Hodnocení článku je 60 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto FB Oldřich Blažek

Štítky kolona, dálnice, prasklina, teplota, nehoda, D35, Daskabát, Olomouc, Dálnice D35, Olomoucký kraj, Ostrava, Velký Újezd, Ředitelství silnic a dálnic, Přáslavice, Kocourovec

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Daskabátu a obcím v okolí se raději vyhněte! Kvůli popraskané dálnici zde vypuklo dopravní peklo  |  Doprava  |  Zprávy  |  Hanácká Drbna - zprávy z Olomouce a Olomouckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.