Počasí dnes28 °C, zítra29 °C
Čtvrtek 18. července 2024  |  Svátek má Drahomíra
Bez reklam

Cyklostezka z Prostějova do Smržic se znovuotevře v červenci. Lávka už stojí

Hojně využívaná cyklostezka, která spojuje Prostějov a Smržice, byla v poslední době kvůli stavbě severního obchvatu zavřená. Stavbaři nyní dokončili lávku přes obchvat a na stezku se vrhli cyklisté. Oficiálně otevřená však bude až na začátku července.

Cyklostezku mezi Prostějovem a Smržicemi denně využívají stovky lidí k cestě do práce, do školy, za zábavou nebo v opačném směru například za turistikou. V době, kdy byla trasa uzavřená, museli jezdit jinudy.

"Cyklolávka a dva násypy jsou už hotové. Probíhá dílčí kolaudace a stezka by měla být oficiálně v provozu od 1. července," potvrdil stavbyvedoucí severního obchvatu Prostějova Tomáš Chromčík.

Nedočkaví cyklisté již stezku začali využívat. Jde o nejkratší cestu z Prostějova do Smržic a směrem třeba na Velký Kosíř. "Samozřejmě by tam cyklisté jezdit neměli. Večer tam dáme značky, ale ráno už tam nejsou nebo jsou vyvrácené," povzdechl si Chromčík. Cyklolávka přišla na 14,5 milionu korun.

Podle náměstka primátora Prostějova Jiřího Rozehnala (ANO) má nové přemostění z důvodů bezpečnosti LED osvětlení v zábradlí. "Cyklisté museli být trpěliví. Teď mohu slíbit, že se již brzy dočkají jednodušší cesty do práce nebo za turistikou,“ sdělil.

Samotný severní obchvat za 355 milionů korun by měl být hotový na jaře příštího roku. Pro Prostějov je klíčový. Propojí vytížené výpadovky na Olomouc a Kostelec na Hané a Konici, a ulehčí tak věčně ucpanému centru.

Dnes začala výstavba severního obchvatu Prostějova. Otevřen by měl být v roce 2022

Několik tisíc automobilů by mělo denně projet po severním obchvatu Prostějova, jehož stavba dnes začala na okraji města. Dva a půl kilometru dlouhý obchvat po zprovoznění v roce 2022 sníží dopravu hlavně na frekventované Olomoucké ulici. Řekl to...

Hodnocení článku je 20 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto FB Miloslav Modl

Štítky cyklostezka, lávka, severní obchvat, Smržice, Prostějov, cyklista, ANO 2011, Velký Kosíř

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Cyklostezka z Prostějova do Smržic se znovuotevře v červenci. Lávka už stojí  |  Doprava  |  Zprávy  |  Hanácká Drbna - zprávy z Olomouce a Olomouckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.