Počasí dnes27 °C, zítra27 °C
Čtvrtek 18. července 2024  |  Svátek má Drahomíra
Bez reklam

Silničáři v obou směrech obnovili provoz na opravené dálnici D35

, aktualizováno 23. června 2021, 23:32

Na dálnici D35 u Přáslavic na Olomoucku, kde v sobotu kvůli vedru popraskala vozovka, se obnovil provoz v obou směrech. Na velké části Olomoucka a Přerovska způsobilo uzavření dálnice kolaps dopravy. Stalo se zde zároveň několik vážných nehod.

"Provoz na dálnici D35 ve směru na Brno je zprovozněn jedním jízdním pruhem," potvrdil dnes kolem čtvrté hodiny odpoledne mluvčí Ředitelství silnic a dálnic Jan Rýdl.

"Dálnice D35 je ve směru na Olomouc již plně průjezdná oběma jízdními pruhy bez omezení. Ve směru na Ostravu by k jejímu úplnému zprůjezdnění mohlo dojít dnes po deváté hodině večer," dodala o hodinu později mluvčí policie Petra Vaňharová.

"ŘSD dnes během odpoledne a večera obnovilo provoz v obou pásech na dálnici D35 mezi Přáslavicemi a Velkým Újezdem, kde došlo o víkendu k poruše vozovky zvednutím desek CBK. Omlouvám se všem za způsobené komplikace," oznámil dnes před jedenáctou hodinou večer ředitel ŘSD Radek Mátl.

Při sobotní nehodě havarovalo na dálnici D35 mezi Přáslavicemi a Velkým Újezdem pět aut, protože zde kvůli vysoké teplotě popraskala vozovka. Dálnice byla v obou směrech uzavřená, a doprava na Olomoucku a Přerovsku kolabovala. V objízdných trasách přes Přáslavice, Kocourovec a Daskabát řidiči museli čekat desítky minut.

Stavbaři začali popraskanou vozovku opravovat hned v neděli. "V úterý postižená místa zabetonovali, po vyzrání betonu došlo na kontrolní zkoušky pevnosti a v rámci úspěšného postupu oprav předpokládáme zprovoznění dálnice ve směru do Prahy dnes kolem třetí hodiny odpoledne," upřesnil Miroslav Mazal z olomoucké pobočky Ředitelství silnic a dálnic.

Ve směru na Ostravu by se mohlo jezdit přibližně od deváté hodiny večerní. "Ve čtvrtek budou zároveň zrušena veškerá lokální opatření spojená s pracemi," slíbil Mazal.

Účet za dálnici: Řada nehod a smrt motorkáře

Sobotní nehoda čtyř osobních aut a nákladního vozu na popraskané vozovce si vyžádala deset lehčích zranění. Na ochromené dálnici nebo v její blízkosti se pak stalo několik dalších nehod.

V úterý večer se zde srazily dodávka a dvě nákladní auta. Z dodávky museli hasiči vyprostit zaklíněného řidiče, kterého záchranná služba převezla do nemocnice.

V pondělí na stejném místě havarovalo nákladní a osobního auto. Nehoda se obešla bez zranění, ale dálnice byla v tomto místě zhruba na tři hodiny uzavřená.

V neděli v podvečer u Přáslavic zemřel šedesátiletý motorkář poté, co narazil do kamionu, který se otáčel na dvojité plné čáře. Kamion manévroval v místě sjezdu k dálnici D35, která byla kvůli popraskané vozovce uzavřená. Devětadvacetiletému řidiči kamionu z ciziny za to hrozí až šest let vězení.

Kvůli popraskané dálnici D35 od soboty kolabuje doprava na střední Moravě. Dopravní expert z Platformy VIZE 0 Roman Budský je přesvědčen, že dálnice nemohla být dobře postavená nebo někdo zanedbal údržbu. Řidičům, kteří musí na silnice,...

Hodnocení článku je 40 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Ředitelství silnic a dálnic

Štítky D35, vozovka, prasklina, vedro, oprava, Přáslavice, Olomouc, Dálnice D35, dálnice, Olomoucký kraj, Ředitelství silnic a dálnic, okres Přerov, havárie, Brno, Ostrava, Velký Újezd

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Silničáři v obou směrech obnovili provoz na opravené dálnici D35  |  Doprava  |  Zprávy  |  Hanácká Drbna - zprávy z Olomouce a Olomouckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.