Počasí dnes21 °C, zítra23 °C
Neděle 2. června 2024  |  Svátek má Jarmil
Bez reklam

Na Loveckou chatu jen objíždkou kolem Sluňákova. Trasu k turistickému cíli zavře oprava

Silnici k Lovecké chatě čeká od poloviny července rekonstrukce. Turisté a cyklisté k oblíbenému výletnímu cíli budou muset v létě vyrazit náhradní trasou. Z Horky nad Moravou povede objížďka po stezce kolem Sluňákova. Uzavírka potrvá až do příštího roku.

Ve směru od Chomoutova na trase k Lovecké chatě zamíří lidé přes Horku nad Moravou k ulici Skrbeňská, kolem Domu přírody Sluňákov dál po Naučné stezce Litovelské Luhy. K populární turistické občerstvovací zastávce pak vede odbočka na rozcestí U Tří Mostů.

„Pro cyklisty to nebude nic zásadního a v lese by neměli mít důvod bloudit, protože trasa bude v terénu vyznačena. Informovat o ní budeme samozřejmě i našich webových stránkách,“ říká za investora opravy, Lesy města Olomouce, ředitel David Janásek a apeluje na návštěvníky, aby dodržovali objízdnou trasu a nesnažili se přes stavbu přejíždět. „Vystavili by se tak nebezpečí úrazu, protože se zde bude pohybovat těžká technika,“ upozornil.

Stavbaři se chystají opravit nejen podloží silnice a povrch, ale taky vybudovat nové sjezdy pro těžkou lesní techniku, propustky a dva mosty. „Jsme si vědomi toho, že stavební práce ovlivní provoz na oblíbené trase v letních měsících, ale k rekonstrukci cesty, která je v havarijním stavu, jsme už museli přistoupit a dál ji neodkládat. Situaci by to jen zhoršovalo,“ objasnil investiční náměstek olomouckého primátora Martin Major (ODS).

Cesta bude neprůjezdná v průběhu celého léta, práce mají být dokončeny v únoru 2022. Náklady na rekonstrukci jsou 8 milionů korun. Opravovaný úsek měří téměř 800 metrů a navazuje na už opravenou část lesní cesty k Lovecké chatě a do Litovelského Pomoraví, kterou se podařilo dokončit v roce 2020. 

Ohodnoť článek

Autoři | Foto Blanka Martinovská, Statutární město Olomouc

Štítky turistika, rekonstrukce, silnice, oprava, výlet, Olomouc, chata, Horka nad Moravou, Lesy města Olomouce, a.s., Chomoutov, Litovelské luhy, Sluňákov, Martin Major, ODS

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Na Loveckou chatu jen objíždkou kolem Sluňákova. Trasu k turistickému cíli zavře oprava  |  Doprava  |  Zprávy  |  Hanácká Drbna - zprávy z Olomouce a Olomouckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.