Počasí dnes28 °C, zítra27 °C
Středa 26. června 2024  |  Svátek má Adriana
Bez reklam

Všechovice mají opravený průtah obcí. Náklady se vyšplhaly na čtyřiatřicet milionů

Oprava hlavního tahu přes obec Všechovice je u konce. Rekonstrukce vyšla na téměř čtyřiatřicet miliónů korun. Zhruba dvě třetiny z této částky uhradil Olomoucký kraj, zbývající náklady platila sama obec. Část rekonstrukce proběhla zároveň se stavbou chodníků.

„Ve Všechovicích jsme opravovali dohromady více než jeden kilometr komunikací třetí třídy. Šlo o celkem čtyři jednotlivé úseky. Jsem rád, že má další obec v Olomouckém kraji silnici v takovém stavu, který odpovídá současným standardům,“ uvedl náměstek hejtmana pro oblast dopravy Michal Zácha (ODS).

Už před týdnem se otevřel tři čtvrtě kilometru dlouhý úsek nové silnice ve Skrbeni. Průtah obcí dokončila v červnu Správa silnic Olomouckého kraje. Náklady dosáhly téměř šedesáti miliónů korun. Podílela se na nich i sama obec.

„Krajská správa silnic investovala do opravy sedmatřicet miliónů korun s tím, že využila dotace ze Státního fondu dopravní infrastruktury. Skrbeň se na financování projektu podílela částkou zhruba 22 miliónů korun,“ přiblížil financování projektu hejtman Olomouckého kraje Josef Suchánek (STAN)

Oprava vozovky byla i kvůli špatným klimatickým podmínkám rozložena do dvou roků. Začala vloni v červenci a realizace trvala do poloviny letošního června.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto Olomoucký kraj

Štítky Olomoucký kraj, doprava, Všechovice, rekonstrukce, silnice, Michal Zácha, ODS, Státní fond dopravní infrastruktury, Josef Suchánek, Starostové a nezávislí, Skrbeň

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Všechovice mají opravený průtah obcí. Náklady se vyšplhaly na čtyřiatřicet milionů  |  Doprava  |  Zprávy  |  Hanácká Drbna - zprávy z Olomouce a Olomouckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.