Počasí dnes28 °C, zítra27 °C
Pátek 19. července 2024  |  Svátek má Čeněk
Bez reklam

Desítky autovraků blokují parkovací místa v Prostějově. Město chce pokračovat v jejich odstraňovní

Prostějov hodlá i nadále pokračovat v odstraňování autovraků, které často blokuji parkovací místa ve městě. Radní na svém posledním jednání rozhodli o uzavření smlouvy, která zajistí jejich odtah, skladování a likvidaci. O to by se měla postarat společnost PV-Recykling.

„Takto zaparkovaná vozidla a vraky jsou všeobecně problém. V ulicích města se v současnosti nachází desítky vozidel s propadlou STK. Mnohdy blokují průjezd vozidel Integrovaného záchranného systému, což může mít neblahé následky,“ vysvětluje první náměstek primátora Jiří Pospíšil (Pévéčko).

Majitel každého takového autovraku je vyzván k odstranění v zákonem stanovené dvouměsíční lhůtě. Pokud tak neučiní, je jeho automobil odtažen na bezpečné místo, kde si ho může během následujících tří měsíců vyzvednout. „Odtažené vozidlo s propadlou STK bude provozovateli vydáno až po uhrazení nákladů na jeho odstranění a odstavení,“ doplňuje Pospíšil.

Pokud tak neučiní, může správní úřad rozhodnout o prodeji automobilu ve veřejné dražbě. Druhou možností je jeho ekologická likvidace.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto město Liberec

Štítky vrak, Prostějov, autovrak, odtah, likvidace, Jiří Pospíšil, parkování

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Desítky autovraků blokují parkovací místa v Prostějově. Město chce pokračovat v jejich odstraňovní  |  Doprava  |  Zprávy  |  Hanácká Drbna - zprávy z Olomouce a Olomouckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.