Počasí dnes14 °C, zítra14 °C
Neděle 29. září 2024  |  Svátek má Michal
Bez reklam

U Senice na Hané se srazil osobní vlak s osobním autem, nikdo není zraněný

U Senice na Hané na Olomoucku se dnes odpoledne srazil osobní vlak s osobním autem. Při nehodě nikdo neutrpěl zranění, řekla policejní mluvčí Jiřina Vybíhalová. Provoz na železniční trati 307 je podle údajů uvedených na webových stránkách Českých drah přerušený, mezi stanicemi Litovel předměstí a Senice na Hané jezdí náhradní autobusy.

Podle Vybíhalové se nehoda stala na železničním přejezdu bez závor a signalizačního zařízení, na němž se trať kříží se silnicí spojující obce Dubčany a Odrlice, které jsou částí Senice na Hané. Oznámení na tísňové lince přijala policie krátce před 17:30. "Došlo ke střetu osobního motorového vlaku jedoucího ve směru na Litovel s osobním vozidlem. Řidič osobního vozidla z prozatím přesně nezjištěných příčin nedbal zvýšené opatrnosti a narazil do boku vlaku. Nehoda se podle prvotních informací naštěstí obešla bez zranění," řekla Vybíhalová.

Kromě personálu podle policie ve vlaku cestovali čtyři cestující. "Jak strojvedoucí, tak řidič osobního vozidla, se podrobili dechovým zkouškám, které vyloučily, že by řídili pod vlivem alkoholu. Veškeré okolnosti této dopravní nehody policisté společně s pracovníky Drážní inspekce na místě dokumentují," doplnila mluvčí.

Podle údajů zveřejněných Českými drahami se s autem srazil osobní vlak jedoucí z Prostějova do Červenky na Olomoucku. Omezení provozu na trati by podle odhadu dopravce mohlo skončit okolo 20:00.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Jan Luxík

Štítky ČR, nehoda, železnice, Olomoucký, Senice na Hané, osobní vlak, České dráhy, Olomoucký kraj, Litovel, osobní vůz, Dubčany, Odrlice, Drážní inspekce, automobil

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

U Senice na Hané se srazil osobní vlak s osobním autem, nikdo není zraněný  |  Doprava  |  Zprávy  |  Hanácká Drbna - zprávy z Olomouce a Olomouckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.