Počasí dnes27 °C, zítra30 °C
Sobota 20. července 2024  |  Svátek má Ilja
Bez reklam

Most v Kokorách se dnes otevírá. Cesta z Olomouce do Přerova bude snadnější

Na snadnější cestu se ode dneška mohou těšit řidiči, kteří jezdí po vytížené dopravní tepně mezi Olomoucí a Přerovem. Stavbaři by na opravovaném mostě v Kokorách měli spustit obousměrný provoz. Doposud se zde zvlášť ve špičce tvořily kolony.

"Opravovaný most na silnici I/55 v obci Kokory se dočkal položení obrusné vrstvy, instalace svodidel a došlo i na úpravy pod mostem. Ve středu proběhla důležitá kontrolní prohlídka k předčasnému užívání stavby a ve čtvrtek předpokládáme spuštění obousměrného provozu," potvrdil Miroslav Mazal z olomoucké pobočky Ředitelství silnic a dálnic ČR.

Po dobu oprav, které začaly koncem března, byla doprava svedena na provizorní most. Pokud se zde potkaly dva kamiony nebo více aut v protisměru, zvlášť ve špice se na silnici tvořily kolony.  

Celková oprava mostu zahrnovala demolici a stavbu provizorního mostu hned vedle. Nová konstrukce je monolitický železobetonový deskový rám na pilotách, který zahrnuje nové monolitické římsy s bezpečnostním zařízením. Nyní musí stavbaři odstranit dočasnou komunikaci a provizirní most.

Po silnice z Olomouce do Přerova denně projede přibližně 11 500 automobilů. Loni silničáři na frekventované trase vyměnili povrch vozovky. Oprava mostu přijde na téměř 12 milionů korun.

Část dálnice z Olomouce do Přerova má konečně platné stavební povolení

Stavbě prvního úseku dálnice z Olomouce do Přerova už nic nestojí cestě. Ministerstvo dopravy zamítlo rozklad, a stavební povolení nabylo právní moci. Ředitelství silnic a dálnic již rozjelo výběrové řízení na stavební firmu, s výstavbou...

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Ředitelství silnic a dálnic ČR

Štítky most, oprava, Ředitelství silnic a dálnic ČR, Kokory, Olomouc, Přerov, silnice, Ředitelství silnic a dálnic

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Most v Kokorách se dnes otevírá. Cesta z Olomouce do Přerova bude snadnější  |  Doprava  |  Zprávy  |  Hanácká Drbna - zprávy z Olomouce a Olomouckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.