Počasí dnes27 °C, zítra27 °C
Čtvrtek 18. července 2024  |  Svátek má Drahomíra
Bez reklam

Jeseníky a Rychlebské hory mají dalších deset nabíječek pro elektrokola

Další desítka nabíjecích stanic pro elektrokola přibyla v nejvyšších moravskoslezských horách Jeseníkách a v Rychlebských horách. Jedna z nabíječek je ve městě Javorník. Investice vysoko přesáhla půl milionu korun.

"V poslední době se značně rozmáhá cykloturistika, zejména elektrokola, proto jsme se rozhodli jít tomuto trendu naproti," popsala, jak celý projekt vznikl, místostarostka Javorníku Sieglinde Mimrová (ANO).

V roce 2020 město otevřelo turistické centrum a nabízí také pět elektrokol, které si zájemci mohou vypůjčit. Nyní se rozhodlo vybudovat i nabíjecí stanici.

„Jedná se o aktivitu ve spolupráci se Sdružením cestovního ruchu Jeseníky. To vybuduje celkem deset stanic z toho jednu v Javorníku. Město připravilo základ pro instalaci, přivedlo napájení a zakoupilo stojan," uvedla místostarostka.

Kromě investice bude město platit nájem a poté si nabíjecí stanici, jejíž hodnota je přes 60 tisíc korun, odkoupí. Celkově to městskou pokladnu přijde do 20 tisíc korun.

Stanice s šesti nabíjeícmi body je umístěna v zadní části radnice v Javorníku na zastřešené plechové tabuli, jejíž součástí je také turistická mapa se zajímavými místy v okolí a schématická mapa s dalšími nabíjecími místy v Jeseníkách a Rychlebských horách. 

Popularita elektrokol roste, stejně tak jejich nelegální vylepšení

Na silnicích už můžete potkat přes čtvrt milionu elektrokol. Tento boom s sebou přináší i chuť některých cyklistů si poupravit výkon svého stroje. Často tak například odblokují omezovač rychlosti, který jinak cyklisty brzdí na 25 km/h. Pokud je...

Hodnocení článku je 60 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Město Javorník

Štítky nabíjecí stanice, elektrokolo, Javorník, Rychlebské hory, Jeseníky

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Jeseníky a Rychlebské hory mají dalších deset nabíječek pro elektrokola  |  Doprava  |  Zprávy  |  Hanácká Drbna - zprávy z Olomouce a Olomouckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.