Počasí dnes27 °C, zítra27 °C
Čtvrtek 18. července 2024  |  Svátek má Drahomíra
Bez reklam

Práce u přejezdu na Nových Sadech obousměrně uzavřou silnici z Olomouce na Tovačov

, aktualizováno 27. července 2021, 11:00

Krátkodobá uzavírka na ulici Střední Novosadská zkomplikuje dopravu v Olomouci. Od úterý do konce týdne budou probíhat stavební práce v úrovni železničního přejezdu a pro silnici směřující na Tovačov to znamená úplnou uzavírku. Výluka na železnici současně nepustí vlaky na Prostějov a Nezamyslice.

„Z důvodu opravy nástupišť dojde k úplné uzavírce silnice II/435 ulice Střední Novosadská v místě železničního přejezdu P7598 v Olomouci,“ informuje web integrovaného dopravního systému Olomouckého kraje o omezení, které bude trvat od 27. do 30. července. Dopravu na Nových sadech už několik měsíců navíc komplikuje výstavba tramvajové trati.

Stavební práce v blízkosti přejezdu proběhnou v režii Správy železnic. Stanice Nové Sady a Nemilany projdou rekonstrukcí. "Na zastávce Olomouc Nové Sady je krom samotného nástupiště nezbytné upravit také polohu stávající koleje, opravné práce přitom budou zasahovat i do oblasti železničního přejezdu. Proto je nutné ho na nezbytně nutnou dobu uzavřít a provést potřebnou opravu. Jsme si vědomi frekvence silničního provozu na tomto přejezdu, práce tak budou prováděny v nejkratší možné době," říká mluvčí Správy železnic Nela Friebová.

Stavební práce na přejezdu přinesou také výluku na železnici. Místo vlaků ČD odbaví trasu na Prostějov a Nezamyslice náhradní autobusová doprava, a to až do 11. srpna. "Nově budou nástupiště na obou zastávkách bezbariérově přístupná, jejich nová výška 550 mm nad kolejnicí zajistí pohodlný nástup do vlaků. Vybavena budou novým přístřeškem a mobiliářem," okomentovala plánované vylepšení zastávek Friebová.

Řidiči se tak tento týden budou muset vydat na objízdné trasy. Změny se dotknou i autobusů, které přes přejezd také neprojedou. Linka číslo 14 Dopravního podniku města Olomouce bude jezdit jednosměrně z města přes zastávky Povel, škola a U Kapličky, zastávka Nové Sady bude nově konečnou. Odtud pak autobus městské hromadné dopravy vyrazí přes zastávky U Rybářského stavu a Trnkova zpět na Náměstí Hrdinů.

S objížďkami musejí počítat také lidé cestující linkami z okolních obcí, IDSOK informuje o změnách, které se dotknou spoje 920500 na trase Kojetín – Tovačov – Olomouc. Autobusy se uzavřenému úseku vyhnou přes ulice Šlechtitelů a Holická.

Hodnocení článku je 60 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Tomáš Kašpařík - mapy.cz

Štítky Doprava, uzavírka, přejezd, Správa železnic, objížďka, Olomouc, silnice, Tovačov, železniční přejezd, Prostějov, Nezamyslice, Správa železniční dopravní cesty, Olomoucký kraj, Integrovaný dopravní systém Olomouckého kraje, Nemilany

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Práce u přejezdu na Nových Sadech obousměrně uzavřou silnici z Olomouce na Tovačov  |  Doprava  |  Zprávy  |  Hanácká Drbna - zprávy z Olomouce a Olomouckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.