Počasí dnes27 °C, zítra27 °C
Čtvrtek 18. července 2024  |  Svátek má Drahomíra
Bez reklam

Ve Vrahovicích se kvůli opravám hlavní silnice zavře most. Řidiče čekají zdržení a objížďky

Od neděle se obyvatelé místní části Vrahovice v Prostějově musí připravit na nové komplikace v dopravě. Startuje další etapa oprav Vrahovické ulice, zavřený bude tentokrát most přes Romži. Frekventovaná Vrahovická ulice spojuje místní čtvrť s centrem města.

Od neděle bude velká část Vrahovické ulice oboustranně slepá, uzavřený bude zároveň most přes Romži, a to až do poloviny srpna. Další dílčí uzavírky budou postupně probíhat až do konce letošního roku.

Letos zde začala hlavní část oprav důležité dopravní spojky, práce přijdou na 17,5 milionu korun. Lidem, kteří v této části Prostějova bydlí, opravy přináší velké komplikace, protože se do centra musí dostávat složitě po objížďkách.

Za zdržení dostane stavební firma pokutu  

Místní obyvatelé nevěří, že se opravy stihnou. "Rád bych se zeptal odpovědných pracovníků, jestli je skutečně možné dokončit rekonstrukci Vrahovické ulice v termínu. Je tam nějaká kontrola? Byl se tam někdo podívat? Myslíte, že se to šnečím tempem stihne," dotazoval se na konec první etapy například Michael Donth.

Město zdržení přiznalo. "Jsem velmi rozezlen, že nás zhotovitel včas neinformoval o zpoždění dodávky části mostních panelů od výrobce z důvodu pandemie. Komplikací to určitě je zejména pro průjezd do Trpínek, Čechůvek a ven z Vrahovic," připustil náměstek primátora Prostějova Jiří Rozehnal (ANO).

Radnice už podle něho pro stavební firmu připravuje pokuty. Konec první etapy se tak posouvá na polovinu srpna.

Chodníky přijdou na řadu příští rok

V současné době je podle Rozehnala hotová kompletní rekonstrukce silnice včetně vpustí a nové dešťové kanalizace v úseku mezi mosty přes Romži a Hloučelu.

"Vznikly dvě nové zastávky MHD, ostatní prošly rekonstrukcí. Počet míst pro přecházení zůstal zachován. Všechna byla nově nasvětlena, úpravou prošla také plocha u Domu služeb," popsal náměstek.

Na celkovou rekonstrukci nyní čekají oba mosty. Příští rok přijdou na řadu chodníky. "Zejména na levé straně směrem z centra je třeba chodníky rozšířit," podotkl náměstek.

Prostějov chce ve Vrahovicích vybudovat nové rekreační biocentrum

Nové rekreační biocentrum chce vybudovat prostějovská radnice v místní části Vrahovice. Město tam koupí za 2,48 milionu korun pozemky o ploše bezmála 7800 metrů čtverečních. Půjde o pás široký 15 metrů podél říčky Valová. Radnice o odkupu pozemků...

Ohodnoť článek

Autoři | Foto Město Prostějov

Štítky oprava, most, uzavírka, Vrahovice, Prostějov, Romže, chodník, Michael Donth, ANO 2011

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Ve Vrahovicích se kvůli opravám hlavní silnice zavře most. Řidiče čekají zdržení a objížďky  |  Doprava  |  Zprávy  |  Hanácká Drbna - zprávy z Olomouce a Olomouckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.