Počasí dnes19 °C, zítra22 °C
Neděle 19. května 2024  |  Svátek má Ivo
Bez reklam

Řidič kamionu měl přes čtyři promile. U Drahan narazil do stromu. Další opilec naboural zaparkovaný vůz

Dva na mol opilí řidiči včera havarovali na Prostějovsku. U Drahan řidič kamionu s více než čtyřmi promile nejprve šněroval po silnici a pak narazil do stromu. Další opilý výtečník při parkování v Prostějově poškodil jiný vůz. Oběma nyní hrozí vězení, vysoká pokuta a zákaz řízení.

K první nehodě vyjeli prostějovští policisté včera krátce po třetí hodině odpoledne na silnici z Drahan do Bousína. 

"Dvaapadesátiletý šofér před jízdou notně popil. S nákladním vozem značky Mercedes Benz nejprve najel na pravou krajnici a poté do protisměru, kde vlevo mimo silnici havaroval. Po nárazu do krajnice byl vůz odhozen zpět do pravého jízdního pruhu, kde ještě bokem narazil do stromu," popsala nehodu mluvčí policie Jiřina Vybíhalová.

Řidič nadýchal 4,15 promile alkoholu a lehce se zranil. Záchranáři ho přepravili do nemocnice. "Nikdo další se při havárii naštěstí nezranil. Škoda je předběžně sto tisíc korun," dodala mluvčí.

Další opilec za volantem řádil před desátou hodinou večer v Prostějově, když při parkování u domu ve Studentské ulici poškodil zaparkovanou Fabii. "Po nevydařeném manévru policisté muži opakovaně naměřili hodnoty přesahující 3 promile alkoholu v dechu," potvrdila mluvčí. Škoda je 15 tisíc korun. 

To ovšem nebylo všechno. Podnapilého řidiče policisté zastavili v deset hodin večer také v obci Odratice. "Opakovaně mu naměřili hodnoty okolo 2,2 promile alkoholu v dechu. S naměřenými hodnotami šestapadesátiletý řidič souhlasil a policistům přiznal vypití sedmi panáků vodky v průběhu večera," sdělila Vybíhalová.

Všechny tři případy policie vyšetřuje pro trestný čin ohrožení pod vlivem návykové látky, za který hrozí vězení, vysoká pokuta a zákaz řízení.

Řidička se třemi promile ohrožovala protijedoucí vůz. Poté skončila mimo silnici

S téměř třemi promile alkoholu v krvi sedla včera odpoledne za volant jednatřicetiletá řidička a u Říkovic na Přerovsku se málem srazila s protijedoucím vozem. Jeho řidiči se podařilo srážce zabránit. Řidička pak se svým autem skončila mimo silnici.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto Policie ČR

Štítky nehoda, alkohol, kamion, zranění, policie, Drahany, Ondratice, Prostějov, strom, silnice, havárie, okres Prostějov, Mercedes-Benz, Bousín

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Řidič kamionu měl přes čtyři promile. U Drahan narazil do stromu. Další opilec naboural zaparkovaný vůz  |  Doprava  |  Zprávy  |  Hanácká Drbna - zprávy z Olomouce a Olomouckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.