Počasí dnes31 °C, zítra33 °C
Sobota 29. června 2024  |  Svátek má Petr a Pavel
Bez reklam

Řidička se třemi promile ohrožovala protijedoucí vůz. Poté skončila mimo silnici

S téměř třemi promile alkoholu v krvi sedla včera odpoledne za volant jednatřicetiletá řidička a u Říkovic na Přerovsku se málem srazila s protijedoucím vozem. Jeho řidiči se podařilo srážce zabránit. Řidička pak se svým autem skončila mimo silnici.

Opilá žena jela ve směru od Přerova na Břest ve vozidle VW Passat a zničehonic přejela do protisměru, kde zrovna projíždělo další vozidlo.

"Jeho řidič, aby zabránil kolizi, začal brzdit a zajel ke krajnici. Řidička na to zareagovala tak, že strhla řízení zpět do svého pruhu. Střetu se podařilo zabránit, ale VW skončil částečně vpravo mimo komunikaci v trávě," popsala havárii mluvčí policie Miluše Zajícová.

Podle dechové zkoušky měla řidička 2,72 a 2,84 promile alkoholu v dechu. "Hazardní jízda nezodpovědné ženy se naštěstí obešla bez zranění. Hlídka ji převezla do nemocnice k odběru biologického materiálu. Orientační test na návykové látky byl čistý," dodala mluvčí policie.

Škoda je kolem 20 tisíc korun. Policie začala celý případ vyšetřovat pro podezření z trestného činu ohrožení pod vlivem návykové látky. Za ten hrozí vězení, vysoká pokuta a zákaz řízení.

Pod vlivem alkoholu i drog. Ujíždějícího čtyřkolkáře zastavil až kluzký terén

Na pořádný problém si zadělal sedmatřicetiletý řidič čtyřkolky, který v neděli odpoledne ujížděl policistům v Mohelnici. Pozornost hlídky upoutal rychlou jízdou. Po krátké honičce, při které naboural do policejního vozu, bylo jasné, proč ujížděl.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto Policie ČR

Štítky alkohol, nehoda, řidička, policie, Říkovice, Přerov, okres Přerov, silnice, Volkswagen, Volkswagen Passat, Břest

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Řidička se třemi promile ohrožovala protijedoucí vůz. Poté skončila mimo silnici  |  Doprava  |  Zprávy  |  Hanácká Drbna - zprávy z Olomouce a Olomouckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.