Počasí dnes19 °C, zítra21 °C
Středa 3. července 2024  |  Svátek má Radomír
Bez reklam

VIDEO: Motorkář před policisty ujížděl po chodníku a snažil se ukrýt v bramborovém poli

Po chodníku nebo cyklostezce ujížděl z Mohelnice až na Zábřežsko motorkář, který se snažil vyhnout policejní kontrole. Ohrožoval ostatní auta, předjížděl zprava a jednomu z aut utrhl zrcátko. Nakonec u Lukavice havaroval a snažil se ukrýt v bramborovém poli.

Šestatřicetiletý motorkář na sebe upozornil v pondělí před desátou hodinou večer nečitelnou registrační značkou. Když ho chtěla policejní hlídka zkontrolovat, přidal plyn a začal ujíždět.

"V Mohelnici najel na stezku pro pěší a cyklisty. Jakmile se vymotal z města, ujížděl na Zábřeh. Přejížděl do protisměru nebo předjel vůz zprava. Když se před obchvatem Zvole snažil předjet další z vozidel, zavadil o jeho boční zpětné zrcátko. Ani to ho ale nezastavilo," popsala bezohlednou a nebezpečnou jízdu mluvčí policie Jiřina Vybíhalová.

Motorkář pokračoval k obci Lukavice, kde odbočil na chodník, kam za ním policejní vůz nemohl, a tak ho začal pronásledovat jeden z policistů. Ukázalo se, že motorkář havaroval a dal se na útěk.

"Na policisty si ale nepřišel. Úkryt mezi řádky bramborového pole se ukázal jako nedostačující, a tak se snažil pokračovat v útěku. Nedbal přitom opakovaných výzev, zastavil ho až varovný výstřel ze služební zbraně," uvedla mluvčí police.

Vzápětí vyšlo najevo, že motorkář nikdy neměl řidičské oprávnění, na motocyklu byla registrační značka, která původně patřila jinému stroji, a muž navíc při kontrole nepředložil technický průkaz. 

Odmítl se zároveň podrobit testu na drogy a odběru krve. Policie případ předá do správního řízení, kde motorkáři hrozí pokuta nebo zákaz řízení. 

Motorkář zůstal u Paseky na Olomoucku zaklíněný pod vlečkou traktoru

Pod vlečkou traktoru zůstal mezi obcemi Paseka a Komárov na Olomoucku zaklíněný devětadvacetiletý motorkář poté, co předjížděl několik aut a traktorista začal odbočovat vlevo. Zraněného motorkáře vrtulník přepravil do Fakultní nemocnice v Olomouci....

Hodnocení článku je 30 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Policie ČR

Štítky motorkář, pronásledování, police, nehoda, pole, Mohelnice, Zábřeh, Lukavice, chodník

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

VIDEO: Motorkář před policisty ujížděl po chodníku a snažil se ukrýt v bramborovém poli  |  Doprava  |  Zprávy  |  Hanácká Drbna - zprávy z Olomouce a Olomouckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.