Počasí dnes27 °C, zítra27 °C
Čtvrtek 18. července 2024  |  Svátek má Drahomíra
Bez reklam

Zdrogovaný motorkář poškodil při ujíždění policejní vůz. Skončil v příkopě

V příkopě skončil mladý motorkář bez poznávací značky, který v okolí Litovle na Olomoucku ujížděl policistům. Muž kličkoval v ulicích a při divoké honičce poškodil policejní vůz. Vyšlo najevo, že má zákaz řízení a navíc byl pod vlivem marihuany.

Motorky bez značky si policisté všimli v úterý před půl čtvrtou odpoledne na silnici ve směru od Mladče k obci Nové Zámky na Litovelsku. Policisté se řidiče pokusili zastavit, ten však přidal a začal jim ujíždět.

"Sjel do lesního porostu a pokračoval po betonové lesní cestě k místní části Litovle zvané Svatá voda. Pronásledování pokračovalo až do ulic Litovle, kde odbočil na silnici vedoucí zpět k obci Mladeč," popsala mluvčí policie Petra Vaňharová.

Motorkář divoce kličkoval, aby policistům zabránil předjetí. Policii se nakonec podařilo dostat před motocykl, ale řidič se pokoušel služební vozidlo podjet a na několika místech ho poškodil. Po více jak pěti minutách nakonec motorkář své manévry nezvládl a skončil v příkopě.

Vzápětí vyšlo najevo, že šestadvacetiletý mladík má zákaz řízení až do ledna 2023. Test na drogy navíc potvrdil THC. Škoda je 10 tisíc korun, zraněn nebyl nikdo. 

"V současné době policisté prověřují veškeré okolnosti případu. Stanovení právní kvalifikace je předmětem dalšího šetření," podotkla Vaňharová.

Lesník upozornil motorkáře na zákaz vjezdu. Po napadení skončil v nemocnici

Trojice agresivních motorkářů napadla v neděli dopoledne nedaleko Větrné ve Zlatých Horách zaměstnance Arcibiskupských lesů a statků Olomouc. Stalo se tak poté, co je upozornil na porušení zákona o zákazu vjezdu motorových vozidel do lesa....

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Policie ČR

Štítky motorkář, drogy, marihuana, pronásledování, policie, Litovel, Olomoucký kraj, Mladeč, Nové Zámky

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Zdrogovaný motorkář poškodil při ujíždění policejní vůz. Skončil v příkopě  |  Doprava  |  Zprávy  |  Hanácká Drbna - zprávy z Olomouce a Olomouckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.