Počasí dnes11 °C, zítra11 °C
Pátek 4. října 2024  |  Svátek má František
Bez reklam

Na D1 havarovala dodávka s autobateriemi. Hasiči řešili únik kyseliny

, aktualizováno 7. září 2021, 16:45

Zásah hasičského chemického speciálu si vyžádala dopravní nehoda na dálnici D1 u Stříbrnic. Dodávka převážející autobaterie sjela mimo silnici a z rozbitých baterií vytekla kyselina. Zraněného řidiče vyprostili hasiči a předali letecké záchranné službě.

„Z vysypaných a rozbitých autobaterií unikla na plochu zhruba 50 metrů kyselina. Na místě máme chemický speciál, kterým budeme únik řešit. Hasiči poničené autobaterie sbírají a ukládají mimo komunikaci,“ informovala mluvčí HZS Olomouckého kraje Lucie Balážová.

Dodávka zatím z neznámých příčin sjela mimo dálnici a havarovala pod most. "Vůz jsme stabilizovali a zraněného řidiče jsme vyprostili pomocí hydraulických nástrojů. Využili jsme rozpínáky, nůžky i střihače pedálů," uvedla Balážová.

Na místo operační středisko vyslalo také vrtulník letecké záchranné služby. Zdravotníci řidiče po vyproštění z dodávky ošetřili a připravili pro urychlený transport na urgentní příjem Fakultní nemocnice Olomouc. "Pacient byl celou dobu při vědomí a popisoval necitlivost dolních končetin. Vzhledem k mechanizmu úrazu tak bylo podezdření na poranění páteře. Záchranáři muže imobilizovali do celotělové vakuové matrace, zajistili žilní vstup a aplikovali léky proti bolesti společně s infúzní terapií," popsala zásah mluvčí Zdravotnické záchranné služby Olomouckého kraje Lucie Mikisková.

V místě havárie na pomezí Olomouckého a Zlínského kraje zasahovaly 3 jednotky, a to ze stanice Kojetín a Přerov a jedna jednotka z HZS Zlínského kraje ze stanice Kroměříž. Na místo zamíříili také pracovníci orgánu životního prostředí.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Hasičský záchranný sbor Olomouckého kraje, Zdravotnická záchranná služba Olomouckého kraje

Štítky Hasiči, zásah, nehoda, dálnice, životní prostředí, LZS, Dálnice D1, kyselina, Stříbrnice, Olomoucký kraj, Fakultní nemocnice Olomouc, Zlínský kraj, Zdravotnická záchranná služba Olomouckého kraje

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Na D1 havarovala dodávka s autobateriemi. Hasiči řešili únik kyseliny  |  Doprava  |  Zprávy  |  Hanácká Drbna - zprávy z Olomouce a Olomouckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.