Počasí dnes27 °C, zítra27 °C
Čtvrtek 18. července 2024  |  Svátek má Drahomíra
Bez reklam

Na D35 u Velké Bystřice hasiči vyprošťovali řidiče dodávky zaklíněné v návěsu kamionu

, aktualizováno 21. září 2021, 10:14

Vážná dopravní nehoda se stala brzy ráno na dálnici D35 u Velké Bystřice na Olomoucku. Do kamionu narazila dodávka a zůstala zaklíněná pod zadní částí návěsu. Hasiči museli řidiče ze zdemolované kabiny vyprostit pomocí hydraulických nástrojů.

"Museli jsme využít dvě sady hydraulických nástrojů, abychom řidiče z vraku vysvobodili. Nasadili jsme rovněž řetězové úvazky, abychom odtlačili palubní desku, pod kterou byl polovinou těla uvězněn. Na páteřní desce jsme jsme pak řidiče předali záchranářům. Využili jsme celý technický speciál," uvedla mluvčí hasičů Lucie Balážová.

Pomocí výkonného navijáku hasiči vyprostili také torzo dodávky zapasované v návěsu. "Celé místo jsme zajistili proti vzniku požáru a zabezpečili jsme uniklé kapaliny. Doprava byla po dobu zásahu omezena," dodala mluvčí hasičů.

Policie uvedla, že nehoda se stala v 7:15 hodin ve směru z Lipníku nad Bečvou do Olomouce. Probíhalo vyšetřování a pravý jízdní pruh dálnice byl uzavřený. 

Podle záchranářů dodávka narazila do kamionu ve vysoké rychlosti. "Pacient byl při vědomí, stěžoval si na silnou bolest dolní končetiny. Záchranáři tak před jeho vyšetřením stabilizovali páteř krčním límcem a zajistili žilní vstup potřebný pro podání léků proti bolesti a infuzní terapii," uvedla mluvčí záchranné služby Lucie Mikisková.

Po vyproštění lékaři muže středního věku umístili to do celotělové vakuové matrace, jelikož měl mnohočetná poranění a zlomeninu stehenní kosti. Následně ho odvezli na oddělení urgentního příjmu ve Fakultní nemocnici Olomouc.

Krajský policejní mluvčí Libor Hejtman řekl, že podle prvotního šetření devětadvacetiletý řidič dodávky z dosud nezjištěných příčin narazil zezadu do jedoucího nákladního vozidla. "Řidiče dodávky, který byl při nehodě zraněn, zřejmě přemohl mikrospánek. Řidič nákladního vozidla nebyl pod vlivem alkoholu," uvedl mluvčí.

Před půl desátou se na stejné dálnici o deset kilometrů dál stala na trase z Lipníku nad Bečvou do Olomouce podle policie další nehoda dodávky. Na místě probíhaly záchranné a vyprošťovací práce, pravý jízdní pruh byl neprůjezdný.

U Mladče na Olomoucku dnes dopoledne zemřel sedmatřicetiletý motocyklista poté, co narazil do svodidel. Záchranáři na místo poslali vrtulník a muže se pokoušeli oživovat i svědci. Muž však zemřel. Silnice byla v místě nehody uzavřena a doprava...

Ohodnoť článek

Autoři | Foto Hasičský záchranný sbor ČR

Štítky nehoda, D35, dodávka, kamion, hasiči, Velká Bystřice, Olomoucký kraj, Dálnice D35, havárie, Olomouc, Lipník nad Bečvou, Fakultní nemocnice Olomouc

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Na D35 u Velké Bystřice hasiči vyprošťovali řidiče dodávky zaklíněné v návěsu kamionu  |  Doprava  |  Zprávy  |  Hanácká Drbna - zprávy z Olomouce a Olomouckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.