Počasí dnes21 °C, zítra21 °C
Pondělí 20. května 2024  |  Svátek má Zbyšek
Bez reklam

Opravy důležité třídy Svornosti začínají. Do listopadu zkomplikují dopravu v Olomouci

Na dopravní komplikace se musí ode dneška připravit řidiči v okolí třídy Svornosti v Olomouci, kde na dvou úsecích začínají opravy. Objížďky vedou okolními ulicemi, upravený je i provoz autobusů MHD. Práce skončí až na začátku listopadu a přijdou na 7,75 milionu korun.

Práce dnes začínají v úseku od ulice Litovelská po Dvořákovu. Dělníci obnoví asfaltový povrch vozovky v délce zhruba 270 metrů. Kromě toho stavbaři opraví také téměř 400 metrů silnice, kde se změní přechody pro chodce a v plánu je instalace nových sloupů veřejného osvětlení.

Objízdná trasa ve směru k Foerstrově ulici povede ulicí Litovelskou a Dvořákovou zpět na třídu Svornosti, ve směru do centra pak přes Foerstrovu, třídu Míru na Litovelskou.

V říjnu se přidají další stavební práce v úseku od Kmochovy ulice po Foersterovu, opravena bude tentokrát vozovka v délce 101 metrů. Objízdná trasa ve směru na Tabulový vrch povede ulicemi Foerstrova a Na Vozovce, ze strany od Velkomoravské ulicemi Hněvotínská a Junácká.

"Víme, že každá uzavírka a objížďka ve městě je pro řidiče nepříjemná. Chceme proto dobu těchto omezení využít co nejefektivněji a rozhodli jsme se ve stejném termínu zrekonstruovat také autobusovou zastávku Kmochova směrem do centra. Po výměně plynovodu, která zde proběhla na jaře, tak budou moci místní konečně využívat nové, rovné, bezbariérové komunikace, přechody i zastávku," uvedl náměstek primátora Olomouce Martin Major (ODS).

Proměnou za 1,2 milionu korun projde autobusová zastávka, která zajistí bezbariérový přístup na nástupiště, vybudován bude nový záliv zastávky i celé nástupiště. V době rekonstrukce budou cestující využívat náhradní autobusovou zastávku.

Cyklopřejezd na Hodolanské je pryč. Podjezd je jen částečné řešení, tvrdí opozice

Hojně využívaný přejezd pro cyklisty zmizel z Hodolanské ulice dva měsíce po otevření podjezdu pod touto frekventovanou olomouckou silnicí. Nový úsek cyklistům zajišťuje bezpečnou dopravu, ale jen z určitých směrů a další cyklisté i chodci ze...

Hodnocení článku je 20 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Město Olomouc

Štítky doprava, komplikace, třída Svornosti, Olomouc, Svornost, autobusová zastávka, Martin Major, ODS

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Opravy důležité třídy Svornosti začínají. Do listopadu zkomplikují dopravu v Olomouci  |  Doprava  |  Zprávy  |  Hanácká Drbna - zprávy z Olomouce a Olomouckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.