Počasí dnes28 °C, zítra27 °C
Pátek 19. července 2024  |  Svátek má Čeněk
Bez reklam

Dopravní zátěž z Bludova odvede i nový úsek Chromeč-Postřelmov

Dopravě v Bludově na Šumpersku uleví nejen aktuálně budovaný obchvat, ale také přeložka silnice I/11 za obcemi Chromeč a Postřelmov. Stavba za 400 milionů korun naváže na nový obchvat, dokončení obou úseků plánuje Ředitelství silnic a dálnic na rok 2024.

Příprava stavby čtyři kilometry dlouhé silnice z Postřelmova do Chromče je podle generálního ředitele ŘSD Radka Mátla v plném proudu. "Výkupy pozemků jsou dokončeny a je před vydáním stavebního povolení. Zahájení plánujeme v prvním pololetí 2022," uvedl Mátl.

Podle ŘSD je přeložka silnice I/11 součástí přestavby komunikačního systému v severní oblasti kraje mezi Mohelnicí a Jeseníkem. Nové stavby odlehčí vytíženým obcím, intenzivně klikatá silnice I/11 vedoucí přes horizont do Šumperku je také úsekem, kde dochází k dopravním nehodám.

Stavba obchvatu Bludova, který z této obce odvede hustou automobilovou dopravu na hlavním tahu I/44 ze střední části Olomouckého kraje do Jeseníků, byla zahájena letos v červnu. Společně s přeložkou silnice bude poté odvádět automobilovou dopravu z Bludova a okolních obcí.

Obchvat Bludova měří 5,6 kilometru. Začínat bude u Postřelmova a napojí se na silniční průtah Šumperkem. Zakázku vyhrálo sdružení firem Strabag a M-SILNICE, které v tendru nabídlo cenu 2,323 miliardy korun. Součástí projektu je stavba 21 mostů o celkové délce 1,2 kilometru, dvou mimoúrovňových křižovatek a tří protihlukových stěn.

Silnice I/44 je důležitou komunikační osou ve směru z jihu na sever Olomouckého kraje. "Je prakticky jedinou vhodnou komunikací umožňující spojení měst Šumperka a Jeseníku s krajským městem Olomoucí. Silnice I/44 umožňuje navíc přístup do rekreačně významné oblasti Jeseníků," uvedlo ŘSD.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Ředitelství silnic a dálnic

Štítky Doprava, obchvat, silnice, Šumperk, Jeseník, Bludov, Ředitelství silnic a dálnic, ŘSD, Postřelmov, Chromeč, Radek Mátl, okres Šumperk, Jeseníky, Olomoucký kraj

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Dopravní zátěž z Bludova odvede i nový úsek Chromeč-Postřelmov  |  Doprava  |  Zprávy  |  Hanácká Drbna - zprávy z Olomouce a Olomouckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.