Počasí dnes27 °C, zítra27 °C
Čtvrtek 18. července 2024  |  Svátek má Drahomíra
Bez reklam

Opravy D46 v Prostějově začnou později. Dopravní omezení se prodlouží o rok

O rok déle budou pravděpodobně řidiči jezdit v omezeném režimu po dálnici D46 v Prostějově. Přestavba takzvané hanácké estakády nezačne podle původního plánu kvůli zdržení ve výběrovém řízení.

Rozsáhlá zakázka na opravu mostů na D46 v Prostějově, takzvané hanácké estakády, nabírá zpoždění. Podle generálního ředitele Ředitelství silnic a dálnic Radka Mátla zhotovitele oprav za 318 milionů korun vysoutěžilo ŘSD už letos v březnu a práce měly brzy nato začít. Místo toho došlo k vyloučení vítěze výběrového řízení a celý proces se zdržel. Nová firma, která opravy mostů v havarijní stavu provede, začne s pracemi později.

Hodnota investice je nyní 350 milionů korun. „ŘSD ČR zahájilo výběrové řízení včas, ale nečekaně došlo k vyloučení jednoho uchazeče o zakázku, proto se prodloužily správní lhůty a protáhl se také podpis smlouvy. Nicméně se snažíme procesy urychlit,“ informoval mluvčí Ředitelství silnic a dálnic Miroslav Mazal.

Oprava estakády měla být dokončena souběžně s budováním nové mimoúrovňové křižovatky Prostějov – střed, kde nyní práce probíhají dle harmonogramu. Plnou návaznost s vedlejším úsekem se však nepodařilo zajistit.

„K opravě mostů D46 bylo předáno staveniště a zhotovitel musí nejdříve uzavřít Smlouvy o pronájmu a o vypořádání provozních škod, aby mohl vstoupit na soukromé pozemky pod estakádou. Snad se podaří zahájit práce ještě v letošním roce, jednalo by se o případnou výměnu ložisek pod mostem. Opravy na vrchní části nosné konstrukce budou zahájeny v roce 2022,“ objasnil záměr silničářů a stavební firmy Miroslav Mazal.

Řidiči musejí dál počítat s možností kolon na frekventovaném úseku dálnice, kde se jezdí v každém směru jen jedním pruhem. Při zářijové tragické nehodě na okraji Prostějova v místě dopravního omezení zkolaboval provoz v celém městě i okolních obcích.

Kolony v celém okolí. Tragická nehoda z D46 paralyzovala dopravu

Smrtelná čelní srážka osobního auta a kamionu před čtvrtečním svítáním znamenala několikahodinovou uzávěru důležitého dálničního tahu v Prostějově. Policisté odkláněli dopravu přes město, prostějovské ulice však nápor nezvládaly. Dopravní situace...

Ohodnoť článek

Autoři | Foto Ředitelství silnic a dálnic

Štítky Doprava, dálnice, stavba, D46, silnice, ŘSD, Ředitelství silnic a dálnic, Prostějov, výběrové řízení, oprava, Radek Mátl

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Opravy D46 v Prostějově začnou později. Dopravní omezení se prodlouží o rok  |  Doprava  |  Zprávy  |  Hanácká Drbna - zprávy z Olomouce a Olomouckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.