Počasí dnes27 °C, zítra27 °C
Čtvrtek 18. července 2024  |  Svátek má Drahomíra
Bez reklam

Kolony v celém okolí. Tragická nehoda z D46 paralyzovala dopravu

Smrtelná čelní srážka osobního auta a kamionu před čtvrtečním svítáním znamenala několikahodinovou uzávěru důležitého dálničního tahu v Prostějově. Policisté odkláněli dopravu přes město, prostějovské ulice však nápor nezvládaly. Dopravní situace se zkomplikovala i v řade dalších obcí.

Po poledni se situace mírně zlepšila, když Policie a Ředitelství silnic a dálnic umožnily průjezd ve směru na Brno přes staveniště rekonstruované estakády. Stále však dochází k velkým zdržením, policie od rána nabádá k trpělivosti. Zatím není zřejmé, kdy se dálnice plně zprůjezdní i ve směru na Olomouc.

"Město Prostějov je stále ucpané, máme zvýšený pohyb kamionů a samotné dopravy i na Přerovsku a také na objízdných trasách. Řidiči musejí počítat se zdržením a s objížďkami," upozorňuje mluvčí policie Miluše Zajícová.

Nedávné zprovoznění nového kruhového objezdu mohli ocenit řidiči v Přerově. Objízdnou trasu si tudy naplánovala řada šoférů nákladních vozidel, město opět prožilo zvýšenou dopravní zátěž. „Tato smutná událost má dopady také na dopravní situaci v našem městě, tvoří se dlouhé kolony,“ potvrdil přerovský radní pro dopravu Tomáš Navrátil (ANO).

V kolonách uvízla řada řidičů, přes sociální sítě popsali, že provoz na dálnici stojí až za Brodek u Prostějova, doprava stojí také ve směru od Olomouce, ostatním řidičům doporučují, aby se Prostějovu vyhnuli alespoň v okruhu deseti kilometrů. Uzavřenou dálnici pocítili i v okolních obcích, přes které se snaží řidiči místo nehody objet, doprava stojí podle řidičů i ve Výšovicích či v Bedihošti.

Dálnici D46 uzavřela ranní kolize na 23,5. kilometru - nehoda se stala na úseku mezi exitem 21 Prostějov-Jih a exitem 24 Prostějov-Centrum. V zúženém místě dálnice narazilo čelně osobní auto do kamionu, když polský řidič Audi z dosud neznámého důvodu vjel do protisměru. Spolujezdec z osobního vozidla zemřel, další tři lidé včetně řidiče kamionu utrpěli zranění a záchranáři je převezli do Fakultní nemocnice Olomouc. Kamion se po nehodě převrátil, náklad bylo potřeba přeložit a poté nákladní vůz vyprostit.

Tragická dopravní nehoda obousměrně uzavřela ve čtvrtek ráno dálnici D46 v Prostějově. Provoz v obou směrech se podařilo obnovit až v 18 hodin večer. Nedaleko rekonstruované estakády došlo k čelnímu střetu kamionu s osobním autem, ve kterém...

Ohodnoť článek

Autoři | Foto FB - Jan Hraško

Štítky doprava, nehoda, kamion, osobní auto, kolona, hasiči, policie, IZS, Prostějov, Přerov, dálnice, Olomouc, Ředitelství silnic a dálnic, Brno, Audi, okres Přerov, Fakultní nemocnice Olomouc

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Kolony v celém okolí. Tragická nehoda z D46 paralyzovala dopravu  |  Doprava  |  Zprávy  |  Hanácká Drbna - zprávy z Olomouce a Olomouckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.