Počasí dnes13 °C, zítra13 °C
Neděle 6. října 2024  |  Svátek má Hanuš
Bez reklam

Nová trasa přes centrum Olomouce. Řidiče překvapila změna jednosměrek

Od pondělního rána začala v centru Olomouc platit úprava provozu v jednosměrkách u Horního náměstí. Ulice Ztracená a Ostružnická se nově projíždějí opačnými směry, než bylo dlouho zvykem. Důvodem je snaha vedení města o zklidnění dopravy. Řidiči na místě změnu teprve objevovali.

Na obou koncích ulic Ostružnická a Ztracená varuje řidiče rozměrné značky o změně dopravní situace. Přesto během pár minut vjíždí do zákazu několik aut. Na změnu si budou řidiči teprve zvykat. Olomoucký magistrát usiluje o zmírnění provozu, přes Horní náměstí si podle analýz nedovoleně zkracují cestu desítky i stovky aut denně. Podle zástupců města příliš nepomáhaly ani kontroly městské policie, ta se má v prvních dnech zaměřit i na pomoc šoférům u nově značených jednosměrných ulic.

Otočení jednosměrek ukončilo možnost přímého průjezdu z ulice Pavelčákovy přes Horní náměstí s výjezdem ulicí Ztracenou do Denisovy ulice. Řidiči nyní musejí navíc projet dvě zatáčky za radnicí u Caesarovy kašny. 

Olomouc prohodí jednosměrky u náměstí. Cestu si tudy zkracují stovky aut denně

Už od začátku příštího týdne se změní režim průjezdu ulicemi v nejužším centru Olomouce. Vedení města rozhodlo o prohození dopravního značení jednosměrných ulic Ztracená a Ostružnická, které vedou z Horního náměstí. Cílem je znepříjemnit řidičům...

„Je otázka, jak velký efekt to bude mít. Taxikář nebo jiný řidič to teď asi projede Ostružnickou ulicí. Kdo to zná, tak si to stejně zkrátí. Na místě je spíše účinnější kontrola oprávněnosti průjezdu a podle mě také dodržování rychlosti. Aby tam jezdili jen rezidenti a zásobovatelé,“ podotkl člen dopravní komise Olomouckého kraje Petr Daněk (STAN).

Ohodnoť článek

Autoři | Foto Stanislav Heloňa

Štítky Doprava, centrum, Olomouc, silnice, náměstí, Petr Daněk, Starostové a nezávislí

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Nová trasa přes centrum Olomouce. Řidiče překvapila změna jednosměrek  |  Doprava  |  Zprávy  |  Hanácká Drbna - zprávy z Olomouce a Olomouckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.