Počasí dnes28 °C, zítra27 °C
Pátek 19. července 2024  |  Svátek má Čeněk
Bez reklam

Řidiči si oddechnou. Uzavírky na dálniční estakádě v Prostějově přes zimu zmizí

Motoristé, kteří projíždějí po dálniční estakádě přes Prostějov, si již brzy oddechnou. Každodenní nekonečné fronty a kolony, které má na svědomí budování nového sjezdu, zmizí. Silničáři v příštích dnech postupně otevřou oba pruhy a samotný sjezd.

Takzvaná Hanácká dálnice z Vyškova do Olomouce je už řadu let noční můrou všech motoristů. Její modernizace způsobuje téměř každodenní fronty, kolony a zdražení.

V Prostějově provoz brzdí budování odbočovacích pruhů na estakádě. "Stavby či opravy způsobovaly alternativní vedení dopravy po dálnici D46. Tento týden se citelné úlevy dočkají motoristé v Prostějově," potvrdil Miroslav Mazal z olomoucké pobočky Ředitelství silnic a dálnic.

Do konce měsíce silničáři předpokládají zprovoznění pravých pruhů dálnice D46 v obou směrech včetně otevření sjezdu Prostějov-střed. Levé pruhy zůstanou zatím zavřené kvůli zpětné instalaci dopravního značení a odstranění přejezdů středového pásu.

"Zprůjezdnění rychlých pruhů plánujeme na druhou půli listopadu. Zhotovitel naznačil šance na zkrácení termínu na první polovinu listopadu, konečné datum ovšem závisí na počasí. Následně bude dálnice D46 v Prostějově fungovat obousměrně bez omezení," slíbil Mazal.

Úleva však bude trvat jen přes zimní měsíce. Na jaře budou silničáři ve stavbě sjezdu pokračovat a začnou také opravovat samotnou estakádu. "Oba projekty by měly probíhat pod společnou uzávěrou tak, aby byl co nejméně dotčen provoz ponechaný na volné části dálnice," sdělil Mazal.

Opravy D46 v Prostějově začnou později. Dopravní omezení se prodlouží o rok

O rok déle budou pravděpodobně řidiči jezdit v omezeném režimu po dálnici D46 v Prostějově. Přestavba takzvané hanácké estakády nezačne podle původního plánu kvůli zdržení ve výběrovém řízení.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto Ředitelství silnic a dálnic ČR

Štítky estakáda, D46, opravy, sjezd, ŘSD, Prostějov, dálnice, Ředitelství silnic a dálnic, Olomouc, Vyškov

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Řidiči si oddechnou. Uzavírky na dálniční estakádě v Prostějově přes zimu zmizí  |  Doprava  |  Zprávy  |  Hanácká Drbna - zprávy z Olomouce a Olomouckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.