Počasí dnes21 °C, zítra21 °C
Pondělí 20. května 2024  |  Svátek má Zbyšek
Bez reklam

Třída Svornosti září novotou. Lampy ještě čekají na dokončení

Během šesti týdnů prošla revitalizací olomoucká třída Svornosti. Obnovy se dočkal povrch vozovky, veřejné osvětlení i přechody pro chodce. Úprava 370 metrů ulice u průtahu městem vyšla na téměř devět milionů korun.

Na třídě Svornosti se opravy dočkal i parkovací záliv v délce 48 metrů či přechod pro chodce, který nově vyhovuje současným normám. V křižovatce s ulicí Kmochova mají nyní chodníky bezbariérovou úpravu.

Poslední fází prací bude dokončení veřejného osvětlení. Světla mají sice nové sloupy, svítidla jsou ale původní. Doručení nových světelných zdrojů se totiž zpozdilo. „Za nová se vymění ihned, jakmile nové lampy od dodavatele obdržíme. Čekat na dodávku a nad opravenou silnicí nesvítit, bychom nemohli, proto jsme se rozhodli pro toto provizorní řešení, tak aby mohli řidiči opravenými úseky projíždět co nejdříve. Hned, jakmile to bude možné, lampy převěsíme,“ ubezpečil náměstek primátora města Olomouce Martin Major (ODS).

Litovel řeší odpadní kaly. Unikátní sušárna vyjde na desítky milionů

Nákladnou investici do jedinečné technologie má před sebou město Litovel. Kvůli změně zákonů o nakládání s vodárenskými kaly se litovelská radnice rozhodla pro vybudování solární sušárny za zhruba 70 milionů korun. Ta vznikne v sousedství areálu...

Hodnocení článku je 40 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Magistrát města Olomouce

Štítky Doprava, rekonstrukce, silnice, osvětlení, Olomouc, Martin Major, ODS

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Třída Svornosti září novotou. Lampy ještě čekají na dokončení  |  Doprava  |  Zprávy  |  Hanácká Drbna - zprávy z Olomouce a Olomouckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.