Počasí dnes27 °C, zítra30 °C
Sobota 20. července 2024  |  Svátek má Ilja
Bez reklam

U Velkých Losin jel muž z hospody na elektrokole a srazil seniora. Nadýchal promile

Na cyklostezce u Velkých Losin na Šumpersku srazil včera večer čtyřiasedmdesátiletého seniora o jedenáct mladší muž, který jel z hospody na elektrokole. Přiznal, že vypil několik piv a panáků a nadýchal přes jedno promile. Lékaři oběma mužům ošetřili lehká zranění.

Nehoda se stala na cyklostezce zvané Ludvíkovský okruh. Třiašedesátiletý muž jel na elektrokole ve směru od Velkých Losin k zámku a zezadu narazil do čtyřiasedmdesátiletého chodce.

"Chodec měl nečekaně vstoupit na stezku zpoza stromu. Cyklista nestačil zareagovat dostatečně rychle a náraz byl nevyhnutelný. Oba po střetu spadli na zem a lehce se zranili, na místo byli přivoláni i zdravotníci," uvedla mluvčí policie Miluše Zajícová.

Policisté udělali u obou mužů dechovou zkoušku, mladší z nich nadýchal 1,12 a 1,15 promile. Policistům přiznal, že jede z hospody, kde si dal tři piva a dva panáky. Zkouška u druhého muže vyšla negativně. Škoda je 500 korun.

"Kdo je viníkem kolize, je předmětem dalšího šetření," podotkla mluvčí policie. Za jízdu pod vlivem alkoholu každopádně cyklistovi hrozí pokuta.

Opilý cyklista jel v Zábřehu bez držení a telefonoval. Po pádu byl v bezvědomí

Bez držení a s telefonem u ucha havaroval v Zábřehu opilý cyklista poté, co se mu přední kolo dostalo do smyku. Po tvrdém pádu na silnici dokonce chvíli zůstal v bezvědomí. Měl kolem dvou promile alkoholu. Jeho jízdní kolo ani nemělo brzdy.

Hodnocení článku je 20 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Policie ČR

Štítky nehoda, elektrokolo, zranění, alkohol, hospoda, policie, Velké Losiny, okres Šumperk

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

U Velkých Losin jel muž z hospody na elektrokole a srazil seniora. Nadýchal promile  |  Doprava  |  Zprávy  |  Hanácká Drbna - zprávy z Olomouce a Olomouckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.