Počasí dnes28 °C, zítra29 °C
Čtvrtek 18. července 2024  |  Svátek má Drahomíra
Bez reklam

Dlouho očekávaný severní obchvat Prostějova se otevře již tuto středu

Po letech čekání si řidiči v Prostějově konečně oddechnou. Už tuto středu se otevře dlouho očekávaný severní obchvat města, který spojí výpadovky na Olomouc a Konici, a uleví tak věčně ucpanému centru města. Stavba trvala více než dva roky.

"Dokončený severní obchvat Prostějova bude otevřen do plného provozu ve středu v poledních hodinách, kolaudace probíhala minulý týden," potvrdil náměstek primátora Prostějova Jiří Rozehnal (ANO).

Veledůležitá stavba, která by z centra Prostějova mohla odvést až několik tisíc automobilů denně, začala v srpnu roku 2019, termín dokončení se podařilo zkrátit o pět měsíců.

Rozehnal byl v letech 2016 a 2017 v týmu, který pro komunikaci vykupoval pozemky. Výkupy totiž kraj v předcházejících letech zanedbal, a málem tak promeškal lhůtu pro přidělení dotací. Obchvat přišel na 355 milionů korun.

"Za město jsem velmi spokojen s odvedenou prací. Severní obchvat umožní vyhnout se přetíženému centru města a plynule se napojit na D46. Již nyní se ve spolupráci s Krajským úřadem pracuje na přípravě severozápadního kvadrantu vedoucího od Kostelecké ulice až k obci Mostkovice," dodal náměstek Rozehnal.

Řidiči v Prostějově a Přerově si trochu oddechnou. Začne fungovat část obchvatu a opravené křižovatky

Dopravní peklo, které nyní zažívají řidiči v Prostějově kvůli opravám několika frekventovaných výpadovek a estakády, se od zítřka změní k lepšímu. Ve zkušebním provozu začne fungovat část budovaného severního obchvatu. Uleví se i řidičům v...

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Smržice/Zdeněk Balcařík

Štítky severní obchvat, stavba, otevření, doprava, Jiří Rozehnal, Prostějov, Olomouc, Konice, ANO 2011

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Dlouho očekávaný severní obchvat Prostějova se otevře již tuto středu  |  Doprava  |  Zprávy  |  Hanácká Drbna - zprávy z Olomouce a Olomouckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.