Počasí dnes13 °C, zítra13 °C
Neděle 6. října 2024  |  Svátek má Hanuš
Bez reklam

Řidiči v Prostějově a Přerově si trochu oddechnou. Začne fungovat část obchvatu a opravené křižovatky

Dopravní peklo, které nyní zažívají řidiči v Prostějově kvůli opravám několika frekventovaných výpadovek a estakády, se od zítřka změní k lepšímu. Ve zkušebním provozu začne fungovat část budovaného severního obchvatu. Uleví se i řidičům v Přerově, kde se otevřou křižovatky u autobusového nádraží.

"Stavba severního obchvatu běží podle harmonogramu. Úsek od Olomoucké ulice po odbočku na Smržice bude od středy uveden do zkušebního provozu. V Kostelecké ulici bude nová okružní křižovatka uvedena do zkušebního provozu taktéž od středy. Bude zatím možné projet pouze ve směru na Kostelec na Hané. Odbočka na severní obchvat a na Smržice nebude z této komunikace zatím možná," popsal chystané změny náměstek primátora Prostějova Jiří Rozehnal (ANO).

Celý severní obchvat, který spojí výpadovky na Olomouc a Konici, a ulehčí tak ucpanému centru, měl podle původních plánů začít fungovat na jaře příštího roku. Stavbaři to možná stihnou ještě letos. "Předpoklad dokončení mostu, a tím pádem zprovoznění celého obchvatu, je do konce prosince, což je pozitivní zpráva," potvrdil náměstek. 

V Prostějově se v létě sešly práce na několika klíčových dopravních tepnách. Kromě oprav frekventované estakády šlo o Vrahovickou ulici a kvůli stavbě obchvatu byla zavřená výpadovka na Konici. Zbylé příjezdové cesty byly ucpané a řidiči několik týdnů prožívali peklo.

Opravy důležité Vrahovické výpadovky skončí ještě letos, na estakádě budou stavbaři i příští rok.

Okružní křižovatka v Přerově bude už koncem září

Oddechnou si také motoristé v Přerově. "Finišuje příprava otevření dosud uzavřených křižovatek u autobusového nádraží. Od středy bude opět možné pohodlně projíždět mezi ulicemi Tovární, Nádražní a Denisova," sdělil Miroslav Mazal z olomoucké pobočky Ředitelství silnic a dálnic. 

Také oprava průtahu Přerovem pokračuje podle plánu. Nová okružní křižovatka ulic Velká Dlážka, Polní a Lipnická bude uvedena do předčasného užívání na konci září. 

Most ve Vrahovicích se otevřel. Kolaps dopravy v Prostějově však pokračuje

S více než čtrnáctidenním zpožděním se stavbařům podařilo zprovoznit most v prostějovské čtvrti Vrahovice, kde probíhají opravy důležité páteřní komunikace. Město ovšem sužují i další klíčové rekonstrukce, a řidiči tak prožívají muka. Doprava v...

Hodnocení článku je 86 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Město Prostějov

Štítky doprava, severní obchvat, stavba, otevření, opravy, Prostějov, Přerov, oprava, kruhový objezd, Smržice, ANO 2011, Konice, Kostelec na Hané, Ředitelství silnic a dálnic, Olomouc

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Řidiči v Prostějově a Přerově si trochu oddechnou. Začne fungovat část obchvatu a opravené křižovatky  |  Doprava  |  Zprávy  |  Hanácká Drbna - zprávy z Olomouce a Olomouckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.