Počasí dnes19 °C, zítra21 °C
Středa 3. července 2024  |  Svátek má Radomír
Bez reklam

O svátcích a na konci roku bude v Olomouci omezen provoz MHD

V závěru letošního roku bude v Olomouci kvůli vánočním svátkům omezen provoz městské hromadné dopravy. V ulicích města bude některé dny jezdit méně tramvají a autobusů. Naposledy bude MHD v normálním provozu ve čtvrtek.

"Dojde k tradičnímu omezení provozu, a to především z důvodu vánočních svátků, vánočních prázdnin a upravené otevírací doby nákupních center," sdělila mluvčí Dopravního podniku města Olomouce Martina Krčová.

Ve čtvrtek 23. prosince budou v Olomouci jezdit tramvaje ještě bez omezení dle jízdních řádů platných pro pracovní dny. "Autobusový provoz bude veden dle jízdních řádů platných pro pracovní dny bez posilových spojů. Dochází pouze k omezením a úpravám podle platných jízdních řádů," uvedla Krčková.

V pátek 24. prosince budou tramvaje jezdit už podle jízdních řádů pro dny pracovního klidu. Odpoledne bude provoz tramvajové linky U po 17. hodině a linky číslo tři po 19. hodině předčasně ukončen. "Linky číslo X4 a 7 budou vedeny bez omezení dle platných jízdních řádů," podotkla Krčová.

Do ulic Olomouce vyjela nová vánoční tramvajová souprava. Je na lince č. 7

Do ulic Olomouce dnes poprvé do plného provozu vyjela kompletně nazdobená nová vánoční tramvajová souprava. Dopravní podnik ozdobil nejnovější typ vozu typu EVO1. Vánoční tramvaj bude až do začátku ledna jezdit na lince č. 7.

Noční linky budou bez omezení i na Štědrý den 

Autobusový provoz se na Štědrý den také bude řídit jízdními řády pro dny pracovního klidu, avšak s některými změnami. "K dalším úpravám provozu dochází na všech denních linkách ve dvou vlnách, a to od zhruba 12.00, kdy budou vybrané spoje zrušeny. Po 17:00 bude provoz postupně ukončen zcela. Provoz nočních linek bude 24. prosince zachován bez omezení," uvedla Krčová.

O vánočních svátcích v sobotu a neděli budou tramvaje a autobusy v Olomouci jezdit podle jízdních řádů pro dny pracovního klidu. Autobusová linka číslo 27 ale nebude v tyto dny jezdit a linka číslo 25 nebude obsluhovat zastávku Kaufland. Od pondělí 27. prosince do čtvrtka 30. prosince bude mít MHD v Olomouci běžný provoz, pouze nepojedou posilové autobusové spoje.

Na silvestra a Nový rok budou tramvaje a autobusy jezdit podle jízdních řádů pro dny pracovního klidu. "Linka číslo 27 nebude v tyto dny provozována a linka číslo 25 nebude obsluhovat zastávku Kaufland," dodala Krčová.

Olomouc bude zkoumat dopravní chování obyvatel. Agentura osloví pět set domácností

Pět set náhodně vybraných domácností v Olomouci osloví tazatelé pro průzkum dopravního chování. Olomoucký magistrát si nechává zpracovat šetření potřeb obyvatel města, výsledky chce zapracovat do plánu rozvoje dopravy.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto Dopravní podnik města Olomouce

Štítky MHD, omezení, Vánoce, Olomouc, městská hromadná doprava, jízdní řád, Štědrý den, Dopravní podnik města Olomouce, Kaufland

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

O svátcích a na konci roku bude v Olomouci omezen provoz MHD  |  Doprava  |  Zprávy  |  Hanácká Drbna - zprávy z Olomouce a Olomouckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.