Počasí dnes13 °C, zítra13 °C
Neděle 6. října 2024  |  Svátek má Hanuš
Bez reklam

Opilý řidič řádil v Olomouci. Naboural čtyři auta a nadýchal přes 2,5 promile

Opilý řidič z Rakovnicka řádil v Olomouci. Postupně naboural čtyři automobily, od dvou nehod ujel a až po třetí srážce zůstal na místě do příjezdu policistů. Muž měl kvůli zákazu řízení zablokovaný řidičský průkaz. Při nehodách nebyl nikdo zraněn, škoda je 160 tisíc korun.

Opilý řidič centrem Olomouce projížděl v neděli krátce po 14. hodině. Na jedné z křižovatek se zařadil za osobní vozidlo, které odbočovalo vlevo.

Řidič nadýchal 2,75 a 2,65 promile alkoholu. Policisté navíc při kontrole dokladů zjistili, že měl blokaci řidičského oprávnění.

"Řidič měl nechtěně pustit pedál spojky, přičemž popojel a narazil do zadní části osobního vozidla. Poté začal s vozidlem couvat a narazil do vozidla stojícím za ním. Nato se rozhodl místo nehody opustit a začal ujíždět po třídě Svobody směrem k místní tržnici," uvedl mluvčí policie Libor Hejtman.

Na další křižovatce u restaurace Drápal muž opět havaroval. Křižovatku projížděl rovně po tramvajovém pásu, a přitom nerespektoval červenou na semaforu. V křižovatce se srazil s osobním vozidlem, které vyjelo na zelenou z pravé strany.

Ani po tomto nárazu opilý řidič nezastavil a pokračoval v jízdě dál po třídě Svobody. "Po pár metrech dojel k tramvajové zastávce Tržnice, kde nedodržel bezpečnou vzdálenost a narazil do před ním zpomalujícího vozidla. Až nyní se řidič rozhodl v jízdě nepokračovat a zůstat na místě," podotkl Hejtman.

"Viník nehod také uvedl, že mu zákaz řízení skončil, ale zapomněl si zažádat o vrácení řidičského oprávnění. Řidiči hrozí za přečin ohrožení pod vlivem návykové látky trest odnětí svobody na šest měsíců až tři roky, peněžitý trest nebo zákaz činnosti," dodal Hejtman.

Na D1 havarovalo BMW. Manžel majitelky byl opodál a tvrdí, že neřídil. Policie hledá svědky

Policie hledá svědky kuriózní nehody, která se stala včera večer na dálnici D1 u Hranic na Přerovsku. Havarovalo zde BMW a policie poblíž objevila manžela majitelky. Ten však tvrdí, že vůz řídil člověk, kterého nezná. Škoda je 700 tisíc korun.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Policie ČR

Štítky nehoda, alkohol, promile, Olomouc, havárie, řidičský průkaz, osobní vůz, okres Rakovník

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Zatím zde nejsou vloženy žádné komentáře.

Opilý řidič řádil v Olomouci. Naboural čtyři auta a nadýchal přes 2,5 promile  |  Doprava  |  Zprávy  |  Hanácká Drbna - zprávy z Olomouce a Olomouckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.