Počasí dnes26 °C, zítra30 °C
Pondělí 8. července 2024  |  Svátek má Nora
Bez reklam

Mladík přežil hrůzostrašnou nehodu. Poděkoval za to šternberským hasičům a přinesl jim čokoládový dort

Za záchranu svého života přišel šternberským hasičům poděkovat mladík, který díky nim přežil hrůzostrašnou nehodu z letošního června u Lipiny na Olomoucku. Škodovka zde v noci v plné rychlosti vletěla pod zaparkovaný kamion. Řidič nepřežil, v autě zůstali zaklínění dva chlapci s těžkými zraněními.

V noci letos v červenci olomoučtí hasiči vyjížděli k Lipině nad Šternberk. Ve zdemolované škodovce zde čerstvému maturantovi šlo o život. Automobil v plné rychlosti vjel pod kamion odstavený na parkovišti. Náraz byl tak silný, že z vozu vyletěl motor, který skončil o několik desítek metrů dál.

Na operační středisko volal jeden z řidičů nákladních aut, že z osobního vozu se ozývá jen chrčení. Všichni tři pasažéři byli zaklínění uvnitř a hasiči věděli, že je nečeká obvyklý zásah. 

"Řidič byl na místě mrtvý, další dva mladíci byli v hlubokém bezvědomí a oba ve velmi vážném stavu. Ihned jsme začali s vyprošťováním. Museli jsme pracovat rychle. Odstřihli jsme hydraulickými nůžkami dveře, abychom se ke klukům dostali," popisuje s odstupem času celou situaci velitel družstva Petr Pavlita.

Oba mladí muži utrpěli polytraumata a hned na místě dostali umělou plicní ventilaci. "Všichni jsme spolupracovali a makali, abychom mladíky zachránili. Viděli jsme, jak lékař kvůli podání léků a zajištění krevního oběhu navrtává přístup do holenní kosti. To se nám vybavuje dodnes," vzpomíná.

Při tragické nehodě u Lipiny na Olomoucku byli v noci na dnešek těžce zraněni dva mladíci a jsou v kritickém stavu. Osmnáctiletý řidič zemřel. Osobní automobil skončil zaklíněný pod kamionem na odstavném parkovišti. U nehody zasahovali šternberští...

Prognóza byla špatná. Mladík měl mnoho zranění

Před pár dny přišel mladík šternberským hasičům poděkovat. "Děkuji vám za záchranu života," řekl s vděčností a respektem v hlase drobný mladý muž. Spíše ještě chlapec. 

Všem hasičům podal ruku, dal jim dárky a donesl jim velký čokoládový dort. "My jsme rádi, že tě vidíme na vlastních nohách," odpověděli záchranáři už s úsměvem.

"Občas se někdo zastaví na stanici a poděkuje, většinou jde ale o drobné každodenní zásahy. Za záchranu života je to asi poprvé v kariéře,“ říká Pavlita a ostatní hasiči z jednotky, která na místě tehdy zasahovala, s ním souhlasí. 

"Jsme rádi, že se z toho dostal, protože prognóza byla špatná," dodává velitel.

Rodina diagnózu potvrzuje. "Měl mnoho vnitřních zranění, propíchnutou plíci, natrženou slezinu a další zranění. Dostával se z toho pět měsíců a ještě to bude nějakou dobu trvat. Děkujeme hasičům, záchranářům i lékařům za synův život,“ připojil se tatínek mladého muže.

Hodnocení článku je 90 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Hasičský záchranný sbor

Štítky nehoda, poděkování, život, mladík, hasiči, Lipina, úraz, ŠKODA AUTO a.s., Olomoucký kraj, Šternberk, havárie

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Zatím zde nejsou vloženy žádné komentáře.

Mladík přežil hrůzostrašnou nehodu. Poděkoval za to šternberským hasičům a přinesl jim čokoládový dort  |  Doprava  |  Zprávy  |  Hanácká Drbna - zprávy z Olomouce a Olomouckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.