Počasí dnes19 °C, zítra21 °C
Středa 3. července 2024  |  Svátek má Radomír
Bez reklam

O víkendu bouralo několik opilých řidičů, v Olomouci měl jeden tři promile. Další chytla policie

Uplynulý víkend byl ve znamení alkoholu za volantem. Policie chytla několik opilých řidičů, další bourali. V nemocnici například skončila opilá osmatřicetiletý řidička, která havarovala u Mikulovic na Jesenicku. V Olomouci zase jednačtyřicetiletý řidič BMW nadýchal okolo 3 promile. Celkové škody se šplhají ke 300 tisícům korun.

Tři nehody s alkoholem řešili během uplynulého víkendu šumperští policisté. "V pátek před půlnocí havaroval u Sobotína devatenáctiletý řidič s vozem Škoda Fabia. V táhlé zatáčce nepřizpůsobil rychlost jízdy svým schopnostem, stavu komunikace a povětrnostním podmínkám. Vůz skončil ve svodidle. Při dechových zkouškách mu byly naměřeny hodnoty 2,25 a 2,23 promile," popsala mluvčí policie Marie Šafářová.

Kolem půl osmé ráno pak v Hanušovicích havaroval další jednadvacetiletý mladík. Na sněhu dostal jeho Opel Corsa smyk a narazil do protijedoucí Škody Octavia. Mladík nadýchal přes 1 promile. V neděli odpoledne sedl v Rapotíně za volant čtyřiačtyřicetiletý řidič VW Passatu Variant a narazil do Škody Octavie zaparkované u jednoho z domů. Muž nadýchal 2,22 a 2,14 promile. 

Tři roky vězení, vysoká pokuta, zákaz řízení

Zatímco nehody na Šumpersku se obešly bez zranění, v nemocnici skončila osmatřicetiletý opilá řidička, který s Renaultem Megane havarovala u Mikulovic na Jesenicku.

"Po průjezdu zatáčkou přejela chodník a narazila do zábradlí mostu. Auto poté vyjelo na travnatou plochu a zůstalo stát na břehu řeky Bělé. Dechovými zkouškami jí policisté naměřili 2,01 a 1,83 promile. Všichni řidiči jsou podezřelí z trestného činu ohrožení pod vlivem návykové látky, za který lze uložit trest odnětí svobody na šest měsíců až tři léta," uvedla mluvčí police. Kromě toho hrozí vysoká pokuta a zákaz řízení.

Neodhadl čas pro předjíždění a skončil s autem v příkopu. Policistům nadýchal čtyři promile

K nehodě osobního auta vyjížděli policisté na Šumpersku k obci Bohdíkov. Čtyřicetiletý muž havaroval při předjíždění náklaďáku, přitom za volant neměl vůbec usednout. Chyběl mu řidičský průkaz a při kontrole na alkohol ukázal přístroj hodnotu až...

Boural s BMW a nadýchal okolo 3 promile

V pátek čekalo velké překvapení na policisty také v ulici Hodolanská v Olomouci. Jednačtyřicetiletý řidič BMW narazil automobilu před ním. Při dechové zkoušce nadýchal okolo 3 promile.

Dalšího řidiče strážci zákona chytli ve Šternberku. Osobní automobil Dacia řídil devětapadesátiletý muž, který měl přes 1 promile. Hodinu před půlnocí pak hlídka zastavila v Dolanech třiačtyřicetiletého řidiče osobního automobilu VW, měl téměř 2 promile.

Další řidič pod vlivem alkoholu se usvědčil sám. V Kojetínské ulici v Prostějově je v sobotu dopoledne příliš rychle. Policisté mu naměřili 79 kilometrů v hodině. "Za volantem seděl šedesátiletý řidič. Měl hodnoty 0,69 a 0,66 promile alkoholu v dechu," uvedl mluvčí policie Libor Hejtman. Řidič přiznal, že večer vypil čtyři piva a ráno měl léky.

Hlubočky, Bohdíkov, Smržice a Odrlice. Od minulého pátku už ke čtyřem dopravním nehodám na železničních přejezdech vyjížděli hasiči a další složky IZS v Olomouckém kraji. Ve středu večer zasahovali u kolize vlaku a dodávky u Odrlic na Litovelsku,...

Hodnocení článku je 20 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Policie ČR

Štítky alkohol, řidiči, nehody, nárůst, Olomoucký kraj, policie, Olomouc, BMW, okres Jeseník, Mikulovice, dechová zkouška, Škoda Octavia, Škoda Fabia, Sobotín

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

O víkendu bouralo několik opilých řidičů, v Olomouci měl jeden tři promile. Další chytla policie  |  Doprava  |  Zprávy  |  Hanácká Drbna - zprávy z Olomouce a Olomouckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.